I RUTE: Landslaget i skiskyting, med Johannes Thingnes Bø i spissen, er klare for OL-sesongen.
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
I RUTE: Landslaget i skiskyting, med Johannes Thingnes Bø i spissen, er klare for OL-sesongen. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

Landslaget i skiskyting

Skiskytterne går inn i OL-sesongen bedre forberedt: - Det har gått veldig bra og bedre enn i fjor

Skiskytterne med Emil Hegle Svendsen og Johannes Thingnes Bø i spissen virker langt bedre forberedt i OL-sesongen enn tilfellet var i fjor.

Den forrige sesongen for de norske skiskytterne gikk ikke helt som planlagt. Det ble et ufrivillig fokus på sykdom for landslagsløperne. Spesielt utsatt var Tarjei Bø som egentlig aldri fikk startet sin sesong skikkelig før det var VM.

Men både Johannes Thingnes Bø og Emil Hegle Svendsen skrantet med småsykdom slik at en utrolig skjerpet Martin Fourcade fikk herje med konkurrentene nærmest som han ville. Han ble den store utøveren og med sammenlagtseier selv om i VM i Hochfilzen kanskje ble en liten nedtur for franskmannen med bare ett gull.

- Det har gått veldig bra og bedre enn i fjor. Vi har stort sett fått gjort det vi har planlagt. Akkurat nå har vi startet et høydeopphold i Seiser Alm. Så skal vi videre til Obertilliach i Østerrike, sier landslagstrener for herrene Egil Kristiansen til NTB.

Fra den 18. august vil også kvinnenes slutte seg til høydesamlingen.

- Har dere gjort mye annerledes fra i fjor som kanskje ikke ble helt som forventet?

Sesong to

- Det er ikke så mye forskjell, men litt småjusteringer det jo blitt. Det er jo både min og Siegfried Mazets annen sesong og jeg føler at vi har lært utøverne mye bedre å kjenne, sier Kristiansen.

Ole Einar Bjørndalen og Darja Domratsjeva ble forelder foran forrige sesong. Det ble en ny utfordring for OL- og VM-grossisten. Nå går han mot en ny og spennende OL-sesong.

- Hvordan er stoda med Bjørndalen?

Kontroll på Bjørndalen

- Han har trent for seg selv som vanlig. Han har et spesielt høyderegime som krever sitt av logistikk. Jeg har litt kontroll for jeg har snakket med ham underveis, og det virker som om han har fått trent bra og blir minst like god som har vært tidligere, sier landslagstreneren.

De norske skiskytterne satser på å ha sin første snøsamling i Trysil først i november.

Verdenscupen innledes i Östersund 26. november så følger Hochfilzen og franske Annecy-Le Grand Bornand før jul. Over nyttår blir det Oberhof, Ruhpolding og Anterselva før det blir OL for alle penga i februar. I mars står finske Kontiolahti og Holmenkollen for tur før finalen i russiske Tjumen.

(NTB)