Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skiskytterne inne i varmen

Både Bjørndalen og Lars Berger åpner ski-VM i morgen.

OBERSTDORF (Dagbladet.no): Det hjalp ikke Kristen Skjeldan med fjerdeplass i Reit im Winkel forrige helg. Fjerdeplassen i NM ble veteranens bane i kampen om en plass på laget på åpningsdistansen i VM i morgen. Ole Einar Bjørndalen, Lars Berger, Tore Ruud Hofstad, og Jan Egil Andresen går 15 kilometer fri i Oberstdorf i morgen.

- Vi satte sluttstrek etter NM, sier landslagstrener Krister Søgård.

Kampen om den siste plassen på laget sto mellom Jan Egil Andresen og Skjeldal. Der gikk unggutten ut med startnummeret. Søgård legger ikke vekt på at Andresen ikke presterte i Reit im Winkel forrige helg. Erfaringsmessig sliter han med å komme rett ned fra høyden og gå renn.

- Jeg tror Jan Egil skal vise sitt aller beste i morgen, han har vært i kanonform i det siste, sier Søgård.

Men alt håp om en plass på laget i morgen er ikke ute for Skjeldal. Det er likevel ikke hyggelig om han får gå. Det betyr nemlig at en av de andre er ute med sykdom.

Dagbladet.no følger 15-kilometeren direkte fra klokka 15 i morgen!

TESTER SYRENIVÅET: Lars Berger trente i VM-løypene i går, og konstaterte at formen er bra. I morgen åpner han ski-VM for de norske herrene.