Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Statkraft og skiskyting:

Skiskytterne mister hovedsponsor før OL-sesongen

- Ikke en katastrofe.

IKKE MER STATKRAFT PÅ SKULDEREN: Emil Hegle Svendsen og resten av skiskytterne mister Statkraft som sponsor etter sesongen. <br>Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
IKKE MER STATKRAFT PÅ SKULDEREN: Emil Hegle Svendsen og resten av skiskytterne mister Statkraft som sponsor etter sesongen.
Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De norske skiskytterne har akkurat gjort seg ferdig med et VM uten gull. Nå trekker også en av de største sponsorene seg.

Statkraft har vært en av hovedsponsorene til Norges Skiskytterforbund i 12 år, men gir seg når verdenscupløpene i Holmenkollen er slutt neste helg.

Dermed må Norges Skiskytterforbund ut og finne en ny samarbeidspartner som kan erstatte de millionene som nå er borte i forkant av OL-satsingen 2018.

- Det tar tid å hente inn en så stor avtale. Jeg tror ikke det lar seg gjøre på en måned eller to, så vi kommer til å bruke våren og sommeren på det. Samtidig er det ikke en katastrofe om det blir senere enn det heller, sier generalsekretær i Norges Skiskytterforbund, Rakel Rauntun, til Dagbladet.

Rauntun mener skiskytternes OL-satsing ikke er i fare selv om Statkraft gir seg som sponsor.

Skal spare 800 millioner

Statkraft forteller at beslutningen om å avslutte sponsoravtalen med skiskytterne satt langt inne, og at det ikke hadde noe med de dårlige VM-resultatene å gjøre.

- Nei, det hadde det ikke. Min filosofi er at man skal være med i både gode og dårlige dager om man vil være en partner i dette markedet, og vi har vært med på mange oppturer med skiskytterne, sier kommunikasjonsdirektør i Statkraft, Bente Engesland, til Dagbladet.

Statkraft skal spare 800 millioner kroner i et pågående innsparingsprogram, og har blant annet redusert antall ansatte det siste året. Det, og at Statkraft dermed prioriterer aktiviteter som er nærmere den virksomheten de driver, var utslagsgivende for at det lange samarbeidet med skiskytterne nå er over.

- Siden det er så mye debatt rundt idretten generelt akkurat nå, kan man jo si at det var et dårlig tidspunkt og at vi burde holdt på videre, men dette er en prosess som har gått over tid og har ingenting med det å gjøre, sier Engesland.

Utviklingslag kan legges ned

Ingen av partene ønsker å fortelle den nøyaktige størrelsen på avtalen som nå blir borte, men det er snakk om flere millioner kroner. Statkraft har blant annet finansiert tre team med yngre løpere gjennom Team Statkraft.

Disse tre utviklingslagene står nå i fare for å bli borte.

- Helt umiddelbart har vi ikke midler til å finansiere de tre teamene, men det er noe vi vil vurdere framover. I verste fall må vi legge dem ned, sier Rauntun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!