Skiskytterne robbet

De norske skiskytterne har fått en dårlig oppladning foran dagens stafett: Minst fem av leilighetene de bor i har hatt besøk av tyver.

SAN SICARIO (Dagbladet): Generalsekretær Alf Koksvik i Norge skiskytterforbund bekrefter overfor Dagbladet at minst fem eller seks av skiskytterne og lederne har hatt besøk av ubudne gjester som har tatt seg inn i leilighetskomplekset skiskytterne holder til i like nedenfor skiskytingsarenaen i San Sicario.

I går var han på politihuset i Cesana for å politianmelde de frekke tyveriene av penger, utstyr, private klær og OL-antrekk.

Ikke noe hyggelig

Koksvik vil ikke ut med hvor mye penger som samlet er borte, men bekrefter at det dreier seg om et betydelig beløp.

-  Det er såpass store beløp at det er ubehagelig for dem som har mistet dem, sier han.

Stian Eckhoff, mannen som går andreetappen for Norge i dag, er en av de som er frastjålet verdier.

-  Jeg savner både penger og paradedressen min i OL. Det er antrekk som ikke bare er å erstatte i en fei. Dette er ikke noe hyggelig og går selvsagt utover humøret, sier Eckhoff til Dagbladet.

Flere ganger

Skiskytterne robbet

Koksvik tror at tyveriene har skjedd over flere raid.

-  Vi vet ikke 100 prosent sikkert når tyvene har vært på ferde, men mye tyder på at de har vært frekke nok til å komme flere ganger. Iallfall dukket det opp flere tilfeller til forskjellige tidspunkter, sier han til Dagbladet.

Det er ingen tydelige tegn på dørene som røper at tyver har vært på ferde. Derfor tok det også litt tid før de fastslo at det dreier seg om tyverier.

-  Vi har reist til trening med låste dører og kommet tilbake fra trening til låste dører. Men i mellomtiden har altså flere blitt frastjålet mye. Vi liker ikke å mistenke noen, men det er åpenbart at det er noen med nøkkel til leilighetene som har tatt seg inn, sier Alf Koksvik.

-  Ikke god reklame

-  Dette er ingen god oppladning til OL-stafetten?

-  Jeg håper og tror at løperne klarer å legge dette til side og at det ikke får noen innvirkning i stafetten. Vi får ikke gjort noe mer med dette nå, og kan bare håpe at politiet løser saken, sier Alf Koksvik.

Etter politianmeldelsen ble tre lokale carabinieri med Koksvik tilbake til leilighetskomplekset for å undersøke de leilighetene tyvene har tatt seg inn i.

-  Dette er ikke noe hyggelig, og heller ikke noe god reklame for lekene, så jeg håper politiet gjør en innsats for å finne tyvene. Det er ikke opp til oss å drive etterforskning her, og jeg skal iallfall stå tilgjengelig for politiet hele tida, sier han.

Samler verdisakene

-  Har dere iverksatt noen tiltak for å unngå at flere blir frastjålet verdisaker?

-  Vi har bedt alle i leiren om å samle alt de har av verdisaker på et felles trygt sted. Så får vi håpe det er nok til at tyveriene stanser, sier Koksvik.

Alle i OL-troppen er forsikret mot tyverier, men følelsen av at tyver har romstert inne på rommene er uansett ubehagelig. Dessuten skaper de frastjålne OL-antrekkene et praktisk problem ved for eksempel seiersseremonier.

-  Dette er antrekk som er tilpasset hver enkelt utøver. Jeg tror det finnes et lite reservelager av OL-antrekk, men vi vet jo ikke om det er korrekte størrelser, sier Alf Koksvik.

b> LITE TRIVELIG: Skiskytterne Ole Einar Bjørndalen, Frode Andresen, Stian Eckhoff og Halvard Hanevold fikk en lite hyggelig oppladning foran stafetten i dag. Den norske leiren bak dem har hatt besøk av tyver. - Dette er ikke noe hyggelig, og heller ikke noe god reklame for lekene, sier Eckhoff til Dagladet.