Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skiskytterne utklasset langrennssgutta

Lars Berger vant, Bjørndalen kom på andreplass.

- Jeg lå bak Ole Einar Bjørndalen da det gjensto en kilometer, men jeg tok ut alt de siste 600 meterne. Det holdt til seier, kommenterte Lars Berger, som hadde meget god sekundering i forhold til Bjørndalen. - Selv om jeg vinner langrenn, er det skiskytter jeg er. Sesongen er en generalprøve for meg. Går det ikke bra i begge disipliner, kommer jeg neste sesong bare til å satse skiskyting selv om det er OL i Torino. Selv om jeg skulle gjøre det best i langrenn, blir det skiskyting for meg, sa han.

Står over skiskyting

- Grunnen til det er enkel. Det er for få renn i fri teknikk i langrenn. Noen klassiker har jeg aldri tenkt å bli, sa Berger, som reiste hjem for å trene hjemme på Dombås etter seieren i Beitosprinten.

- Der er det kommet snø de siste dagene. Jeg blir der en uke. Deretter er det å finne et annet sted med snø før avreise til Finland, fortsatte Berger. Der skal han sammen med skiskytterkollegene Ole Einar Bjørndalen og Frode Andresen gå verdenscup langrenn i Kuusamo.

Siste helgen før jul er det sannsynligvis ny verdenscup i langrenn. Da er det 30 kilometer fellesstart i Ramsau. Terminlisten etter jul har ikke Berger studert, men han regner med å stå over verdenscuprenn i skiskyting i Pokljuka. Før jul er det Östersund som må droppes.

Ofrer verdenscupen

For de gode norske skiskytterne betyr dette at de ødelegger en del for sammenlagtplasseringen i verdenscupen i skiskyting. Prisen vil de likevel betale.

- Et VM i langrenn er ikke å forakte for en skiskytter, sa Lars Berger, som endte på 7. plass i verdenscupen på 15 kilometer fri teknikk på Beitostølen i forrige sesong.

Berger er stinn av trening, men fikk ut en del i lørdagens skiskyting på Beitostølen.

- Jeg var litt tung i det løpet, og overskuddet kom søndag, mente Berger, som kanskje tar høydetrening i Italia i julen.

Men han må først spørre mor og far om han får lov til å være borte i julen.

Bjørgen tok dobbel

Marit Bjørgen tok sin andre seier på like mange dager i Beitosprinten søndag. Hun var klart best på 5 kilometer fri teknikk.

Akkurat som i den klassiske 10-kilometeren lørdag ble Vibeke Skofterud nummer to og Hilde Gjermundshaug Pedersen nummer tre. Bjørgen fikk tiden 11.28,8. Hun var 7,2 sekunder foran Skofterud og 8,0 foran Gjermundshaug Pedersen.

Bjørgen har dermed slått hardt tilbake etter at hun fredag sensasjonelt ble slått av Guro Strøm Solli i sprintrennet.

Norges Skiforbund tok søndag ut følgende kvinnelag til verdenscupen i Gällivare i Sverige 20.-21. november:

Marit Bjørgen, Kine Beate Bjørnås, Hilde Gjermundshaug Pedersen, Vibeke Skofterud, Kristin Størmer Steira, Kristin Mürer Stemland, Ella Gjømle og Ine Wigernæs.

(©NTB)

VILL JUBEL: Lars Berger jubler etter å ha knust langrennsgutta.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media