Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skiskytterne vil hente smøretips fra langrennsfolket

Skiskyttersjefen: - Vi har ikke testet på morgenen her nede.

AVLYST: Landslagstrener Roger Grubben (t.h) konstaterer at det ikke blir fellesstart for gutta i skiskyting. Tåka er rett og slett for tett i Sotsji akkurat nå. Foran han er NRKs skiskytterekspert i samtale med den tyske skiskytterlegenden Sven Fischer.
AVLYST: Landslagstrener Roger Grubben (t.h) konstaterer at det ikke blir fellesstart for gutta i skiskyting. Tåka er rett og slett for tett i Sotsji akkurat nå. Foran han er NRKs skiskytterekspert i samtale med den tyske skiskytterlegenden Sven Fischer. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Herrenes fellesstart i skiskyting er altså utsatt til klokka 07 i morgen, norsk tid. Det gir skiskytterne et nytt aspekt å forholde seg til:

Å stille med gode ski til snøforholdene på morgenkvisten. Ettersom skiskyttere i utgangspunktet bare hadde kveldsrenn under OL, så har alt av skitesting også foregått på ettermiddag- og kveldstid.

- Jeg tror ingen av de andre nasjonene heller har testet på morgenen, så det vil bli likt for alle, sier skiskytternes idrettssjef Per Arne Botnan til Dagbladet.

Morgentesting
Langrennsfolket har ikke akkurat truffet med skismurningen i Sotsji, men de har iallfall gjort masse testing på tidlige morgenen, ettersom langrennsøvelsene foregår på dagtid i OL.

- Vi kommer nok til å høre med dem om hva de har funnet ut i sin testing, slik at vi kan bruke det når vi skal vurdere skiprepareringen i morgen tidlig, sier Per Arne Botnan.

TÅKE: Her er det ikke mulig å arrangere skiskytterrenn.
TÅKE: Her er det ikke mulig å arrangere skiskytterrenn. Vis mer

- Nå er de kanskje ikke noen god idé å bruke det samme som langrennsfolket under skiene, med tanke på smøreproblemene de har hatt?

- Hehe, kanskje vi bør vite hva de har brukt, slik at vi kan bruke noe annet. Neida, men dataene de sitter på er uansett interessante. Det er mange nasjoner som har hatt gode ski her, og de hjelper sikkert hverandre på tvers av idrettsgrenene, sier Botnan.

Hadde superski sist
Landslagstrener Roger Grubben mener siste gang han var med på et utsatt renn på grunn av tåke er helt tilbake i VM i 2004 — i Oberhof. Den gangen på normalprogrammet.

- Da var situasjonen rundt ski helt annerledes. Den kvelden husker jeg at vi var 110 prosent sikre på at vi hadde kanonski som overgikk alle andre, så vi sto og håpet på renn, og gjorde alt vi kunne for at det skulle bli renn.  Men det ble  flyttet til dagen etter.

Ifølge Grubben tok utøverne avgjørelsen om utsettelse til i morgen tidlig bra.

- Vi er gode på å ta ting som de blir. Nå handler det bare om å omstille seg til en ny start i morgen, sier Roger Grubben til Dagbladet.

Hele Norges coronakart