Skiskytterne vraket til ski-VM

Frode Andresen sier til Dagbladet.no at han kunne kjempet om medalje på femmila. Se langrennsuttaket til Val Di Fiemme-VM.

Lars Berger vant NM-tremila i skøyting foran Frode Andresen lørdag. Likevel ble ingen av skiskyttergutta funnet gode nok til å konkurrere med langrennsgutta i VM.

- Det var ingen overraskelse, jeg får respektere valget deres. Men jeg hadde veldig lyst til å gå femmila fristil, sier Andresen til Dagbladet.no.

Andresen tror han ikke får bli med fordi Norges Skiforbund nedprioriterer femmila i VM. De vil heller ha med en mer allsidig tropp.

- Kunne du hevdet deg i toppen i VM?

- Det er vanskelig å si, men på en maks dag kunne jeg kjempet helt i toppen, om medaljer. Det blir hypotetisk, men klaffer ting kan alt skje, sier Andresen som nå vil fokusere på v-cup og VM i skiskyting.

- Jeg var forberedt på at jeg ikke ble tatt ut, selv om jeg håpet på det. Jeg er ikke kjempeskuffet, sier han.

Landslagstrener Carl Henning Gran sier til Dagbladet.no at Andresen ikke er med fordi han ikke har levert noen topplasseringer i verdenscupen i år.

- Det kan godt hende Andresen tror han kunne tatt medalje, men til dags dato har han ikke vist noe som tyder på det internasjonalt, sier Gran.

Avstemningen litt lenger opp på nettsida viser at folket gjerne skulle sett skiskytterne i Ski-VM.

- Nå er det heldigvis jeg som tar ut VM-laget, ikke folket, sier Gran.

Langrennstreneren sier klassiskspesialisten Jens Arne Svartedal var den løperen som var nærmest en plass i troppen.

- Han har levert bra internasjonale resultater, og det sto mellom han og Bjonviken.

  • Her er uttaket til VM, menn: Thomas Alsgaard (Eidsvold Verk skiklubb), Anders Aukland (Oseberg skilag), Tore Bjonviken (Fossum IF), Frode Estil (Byåsen IL), Tor Arne Hetland (Byåsen IL), Odd-Bjørn Hjelmeset (Fjellhug/Vereide/Hyen), Kristen Skjeldal (Bulken IL), Tore Ruud Hofstad (Lillehammer skiklubb), Håvard Bjerkli (Isfjorden IL).
  • En sprinter til tas ut etter v-cuprennet i Reit im Winkl 12. februar.
<B>FRISTILSPESIALIST:</B> Frode Andresen og Lars Berger tok dobbelseier på tremila. Ingen blir med til VM på ski.