FAVORITTDRAKTA: De norske skiskytterne går med en skidress med mye blått i seg under VM i Holmenkollen. Det liker Ole Einar Bjørndalen. Men den aller fineste dressen han har gått med synes han er den han holder opp her,  fra OL i Vancouver i 2010. Foto: BJØRN LANGSEM
FAVORITTDRAKTA: De norske skiskytterne går med en skidress med mye blått i seg under VM i Holmenkollen. Det liker Ole Einar Bjørndalen. Men den aller fineste dressen han har gått med synes han er den han holder opp her, fra OL i Vancouver i 2010. Foto: BJØRN LANGSEMVis mer

Skiskytternes skidresser de siste åra vekker både begeistring og gru

Ole Einar Bjørndalen er ikke i tvil om sin favoritt.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Den norske skislytterlegenden og lagkameratene stilte under VM på hjemmebane i en dress med mye blått i seg - i sterk kontrast til rødt som den tradisjonelt mest dominerende fargen på norske landslagsdresser.

- Den er kanskje ikke helt «typisk norsk». Det er mye blått, men vi har gått med det norske flagget så lenge at man blir litt lei av å bare gå med det. Jeg synes blått er en fin farge, sier Ole Einar Bjørndalen til Dagbladet.

Moteekspert og skiskytterelsker Ingeborg Heldal, nå bloggredaktør i Aller, har vurdert Bjørndalens antrekk i åras løp. Hun har ikke lagt sin elsk på årets norske skidress.

- Lån fra Medvetsev?

- Jeg håper inderlig Ole Einar ikke blir sur på meg nå, men draktene gir meg ingen norsk assosiasjon. De ser russiskinspirerte ut. Når du går VM på hjemmebane kan du ikke se ut som du har lånt ei avlagt drakt av Valerij Medvetsev, sier moteeksperten.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn