Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skiskytterstjerna Martin Fourcade legger opp

Den franske skiskytterstjernen Martin Fourcade melder fredag at han gir seg som aktiv skiskytter etter inneværende sesong.

GIR SEG: Martin Fourcade. Foto: NTB Scanpix
GIR SEG: Martin Fourcade. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Martin Fourcade legger opp etter lørdagens jakstart i Kontiolahti. Det bekrefter franskmannen selv på Twitter.

Fourcade debuterte i verdenscupsammenheng for tretten år siden, og den franske 31-åringen har vunnet fem OL-gull, tolv VM-gull og verdenscupen sammenlagt hele sju ganger gjennom den lange karrieren.

Så langt.

For før han legger opp skal Fourcade og Johannes Thingnes Bø gjøre opp om den gule trøya lørdag. Før morgendagens renn er det 19 poeng som skiller de to. Det betyr at han kan avslutte karrieren med å vinne den gule trøya for åttende gang.

- Farvel

Facebook har Fourcade lagt ut en lang, lang melding om egen karriere. Der skriver skriver han blant annet:

- Det er tid for å ta farvel. Takk for denne reisen, skriver Fourcade, før han blant annet takker Ole Einar Bjørndalen, Emil Hegle Svendsen, Anton Sjipulin, Simon Schempp og Johannes Thingnes Bø for alle kampene de har hatt opp gjennom karrieren.

- Jeg har kjempet og vunnet, men jeg har også slitt, falt og reist meg igjen. Framover alt har jeg blitt voksen, skriver Fourcade, som også takker de franske lagkameratene og støtteapparatet.

Fourcade sier at han fortsatt har den samme lidenskapen for sporten, men at han nå vil ha mer fokus på familien framover.

Vurdert i lang tid

Fourcade ga beskjed allerede under VM i Anterselva at han igjen vurderte å legge opp. 31-åringen var også usikker etter OL i Pyeongchang i 2018.

- Det er ikke bare et rykte. Jeg kommer til å bestemme meg etter verdenscupavslutninga i Oslo. Da må jeg bestemme meg for om jeg vil fortsette eller om tiden er inne for at jeg skal gi meg og fortsette et annet liv. Men jeg har ikke et klart svar nå, sa til Dagbladet.

Tarjei Bø trodde ikke på beskjeden i februar:

- Han har sagt at han skal gi seg i fem år nå, så det tror jeg ingenting på. Men jeg liker å konkurrere mot ham, så jeg håper han fortsetter litt til. Han er en bra mann å kjempe mot, sa Bø.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!