Skiskytterstjerne nektet start

Tsjerezov med for høye blodverdier.

Den russiske skiskytteren Ivan Tsjerezov (27) ble lørdag nektet verdenscupstart av IBU på grunn av for høye blodverdier.

Tsjerezov er suspendert i fem dager etter at helsetesten viste for høy hemoglobinverdi i blodet. Verdien var på 18,2, mens øvre grense satt av det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) er 17,5.

Høye hemoglobinverdier betyr ikke at løperen har misbrukt doping. Flere idrettsutøvere, også norske, har normalt høye hemoglobinverdier. Øvre grense er satt av de internasjonale forbundene av helsemessige årsaker, blant annet på grunn av økt risiko for blodpropp.

Løperen fra Izjevsk var treer i verdenscupen sammenlagt før lørdagens sprint. Han vant jaktstarten i finske Kontiolahti i sesongåpningen for to uker siden foran Ole Einar Bjørndalen.

27-åringen har totalt vunnet to renn i verdenscupen etter seier også på hjemmebane i Khanty-Mansijsk i fellesstart sist vinter.

(NTB)

NEKTET START: Ivan Tsjerezov vant jaktstarten i Kontiolahti 2.desember. Nå er han suspendert i fem dager på grunn av for høy hemoglobinverdi i blodet. Foto: AP/SCANPIX
NEKTET START: Ivan Tsjerezov vant jaktstarten i Kontiolahti 2.desember. Nå er han suspendert i fem dager på grunn av for høy hemoglobinverdi i blodet. Foto: AP/SCANPIX Vis mer