KASTER KLÆRNE OG GEVÆRET: Den tsjekkiske skiskytterstjerna Gabriela Soukalova stiller naken på forsida av Dnes Magazin sammen med kjæresten Petr Koukal. Dette for å fronte kreftsaken. Foto: NTB Scanpix/Faksimile
KASTER KLÆRNE OG GEVÆRET: Den tsjekkiske skiskytterstjerna Gabriela Soukalova stiller naken på forsida av Dnes Magazin sammen med kjæresten Petr Koukal. Dette for å fronte kreftsaken. Foto: NTB Scanpix/FaksimileVis mer

Skiskytterstjerne stiller naken på magasinforside

Tok sølv i OL.

(Dagbladet): Skiskytteren Gabriela Soukalova (25) fra Tsjekkia poserer naken på forsida av magasinet Today for å fronte kreftsaken.

Skiskytterstjerna er avbildet sammen med kjæresten og badmintonspilleren Petr Koukal.

Rammet Både Soukalova og kjæresten har opplevd kreft på nært hold. Faren til Gabriela er blitt rammet, og Petr fikk diagnosen testikkelkreft selv for fire år siden.

- Jeg klandrer meg selv for at jeg ikke gikk til legen tidligere. Jeg merket noe var galt i to måneder, sier Petr Koukal til Soukalovas hjemmeside.

Badminton-spilleren oppfordrer folk til å ta sykdommen på alvor.

- Når bilen vår har problemer, går vi til en verksted med en gang. Det må vi gjøre når noe feiler oss selv også, sier Petr.

Lettere for kvinner Gabriela mener det er lettere for kvinner å snakke om sykdom.

- Det er fordi vi snakker mer om helse. Det startet i barndommen, da min mor tok meg med til gynekolog. Da skjønte jeg når, hva hvorfor og hvor ofte man måtte sjekke seg, sier Soukalova.

Soukalova har vært en skiskytterprofil de siste sesongene og tok to OL-sølv i Sotsji tidligere i år: På 12.5 km fellesstart og på mixed stafett.

Hun står med sju seiere i verdenscupen.

OL-OPPTUR: Gabriela Soukalova tok sølv på fellesstarten i Sotsji-OL. Her med gullvinner Darya Domracheva og bronsemedaljør Tiril Eckhoff. Foto:  REUTERS/David Gray
OL-OPPTUR: Gabriela Soukalova tok sølv på fellesstarten i Sotsji-OL. Her med gullvinner Darya Domracheva og bronsemedaljør Tiril Eckhoff. Foto: REUTERS/David Gray Vis mer