Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skiskytterstjernene måtte le av dette absurde bildet: - Vi får mye rart, forteller Bø

Evigunge Bjørndalen hylles.

OM 30 ÅR: Johannes Thingnes Bø la ut dette redigerte fremtidsbildet på Instagram, hvor Emil Hegle Svendsen og brødrene Bø fått både måne, rynker og andre alderdomstegn, mens evigunge Ole Einar Bjørndalen ikke ser en dag eldre ut. Foto: Johannes Thingnes Bø
OM 30 ÅR: Johannes Thingnes Bø la ut dette redigerte fremtidsbildet på Instagram, hvor Emil Hegle Svendsen og brødrene Bø fått både måne, rynker og andre alderdomstegn, mens evigunge Ole Einar Bjørndalen ikke ser en dag eldre ut. Foto: Johannes Thingnes Bø Vis mer

(Dagbladet): Ole Einar Bjørndalen har etter hvert blitt både en legende og et fenomen.

41-åringen har år etter år blitt avskrevet i verdenstoppen, men trosset naturens lover og slått tilbake med både OL-gull i Sotsji i 2014 og verdenscupseier forrige uke.

Hans 95. verdenscupseier fikk hele Norge til å bøye seg i støvet, deriblant Bjørn Dæhlie, som måtte gi fra seg tittelen som tidenes mestvinnende vinterolympier til nettopp Bjørndalen i 2014.

- Han mangler sidestykke innen idretssammenheng. At han kan fortsette å presse denne etter hvert voksne kroppen sin på den måten, og finne glede i det, er imponerende, sa Dæhlie til Dagbladet forrige uke.

- Det er helt vilt, det han har vunnet i skiskyting. Nå er jo jeg i den alderen der. Du får så sympati fra de som har holdt på lenge. Det var hyggelig å høre, supplerte alpinlegenden Kjetil André Aamodt.

Fremtidsbildet Bjørndalens alder blir både hyllet og ertet med. Hans lagkamerater på skiskytterlandslaget, trioen Johannes Thingnes Bø, Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø, er blant dem.

Thingnes Bø (22) er hele 19 år yngre enn Bjørndalen og var ikke engang født da landslagskompis og konkurrent Bjørndalen debuterte på i verdenscupen.

På sin instragramkonto la stryningen, som ble verdensmester i Kontiolahti forrige vinter, ut et redigert bilde av de fire store norske skiskytterne om hvor de er om 30 år.

På det redigerte fremtidsbildet, som du ser øverst i saken, har Svendsen og brødrene Bø fått både måne, rynker og andre alderdomstegn, mens evigunge Bjørndalen ikke ser en dag eldre ut.

Thingnes Bø vil ikke «ta en Bjørndalen» - Vi får mange rare eposter fra fansen, men enkelte er bedre enn andre - som akkurat denne her. Så da fortjente den å bli vist frem, forklarer Thingnes Bø til Dagbladet.

- Hvor er du når du er like gammel som Bjørndalen?

- Jeg er usikker på hva jeg gjør når jeg er 41 år, men jeg kommer i hvert fall ikke til å være skiskytter da. Det kan jeg bekrefte, sier  Thingnes Bø og ler.

Han tror han kommer til å legge opp sist av de fire store skiskytterne.

- Jeg holder nok på lengst, ettersom jeg er fem år yngre enn Tarjei og åtte år yngre enn Emil, sier 22-åringen lurt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media