Skiskyttertalentets dilemma: - Jeg tenker på alle vennene mine

Skiskytter Ingrid Landmark Tandrevold (20) føler at hun henger etter vennene. Men så reiser hun på samling og skjønner hvor godt hun har det.

TALENT: 20 år gamle Ingrid Landmark Tandrevold er tatt ut på elitelandslaget i skiskyting denne sesongen. Til helgen skal hun og lagvenninnene til Østersund, der det er verdenscupåpning. Her er Landmark Tandrevold i et renn på Sjusjøen 13. november. Foto: NTB Scanpix
TALENT: 20 år gamle Ingrid Landmark Tandrevold er tatt ut på elitelandslaget i skiskyting denne sesongen. Til helgen skal hun og lagvenninnene til Østersund, der det er verdenscupåpning. Her er Landmark Tandrevold i et renn på Sjusjøen 13. november. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): - Jeg er verdens heldigste som har skiskyting som jobb. Men av og til tenker jeg på alle vennene mine som er i gang med studiene. Det er mange i Trondheim for eksempel, og da føler jeg at jeg henger etter dem, sier Landmark Tandrevold til Dagbladet.

Hun fortsetter:

- Alle har begynt å studere, og de kommer til å være godt i gang og ferdige før jeg begynner. Jeg følger jo med på Instagram, der jeg ser hva alle andre driver med. De reiser og studerer rundt om i verden, mens jeg gjør det samme som jeg alltid har gjort. Men når jeg reiser på samling, skjønner jeg hvor bra jeg har det. Innerst inne vet at jeg skiskyting er morsomst, sier hun.

Verdensmester

Ingrid Landmark Tandrevold er et navn de fleste som følger med på skiskyting har fått med seg. De siste åra har hun både vunnet VM for junior og NM for senior. Nå er hun klar for å ta neste steg helt opp.

I april fikk Landmark Tandrevold nemlig vite at hun var tatt ut på elitelandslaget denne sesongen. På den tiden befant hun seg svært langt unna langrennspor og standplass.

- Jeg ble ringt opp av landslagstrener Stian Eckhoff mens jeg var på ferie i Spania. Det var en veldig motiverende beskjed å få. Samtidig tenkte jeg: «Oi, nå må jeg kanskje legge inn noen ekstra løpeturer her nede sånn at jeg er klar», sier Landmark Tandrevold og ler.

Allsidig

20-åringen har alltid trent mye, og drev både med langrenn, fotball og orientering i Fossum IF, som yngre. Men hverdagen som toppidrettsutøver er annerledes fra hvordan hun har hatt det tidligere.

FØRSTE LANDSLAGSSESONG: Ingrid Landmark Tandrevold er klar for sin første sesong på elitelandslaget. Her på en pressekonferanse på Sjusjøen tidligere denne måneden. Foto: NTB Scanpix
FØRSTE LANDSLAGSSESONG: Ingrid Landmark Tandrevold er klar for sin første sesong på elitelandslaget. Her på en pressekonferanse på Sjusjøen tidligere denne måneden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- I fjor var jeg på samling en uke, og så var jeg hjemme i tre uker. Nå er det nesten motsatt. Når jeg er hjemme nå, kobler jeg helt av. Skiskyting er en mental idrett der du må være 100 prosent til stede, spesielt på standplass. Derfor gjør jeg helt andre ting når jeg skal koble av, og er med venner som ikke driver toppidrett, sier hun og legger til:

- Hvis det går dårlig i skiskyting kan jeg føle meg som en dårlig person. Men så kommer jeg hjem og møter vennene mine. De liker meg for den jeg er, uansett hvordan det har gått i løypa, forteller hun.

Starstruck

Med suksess følger også mer oppmerksomhet fra media. I oktober var Landmark Tandrevold gjest på TV 2-programmet Senkveld, der hun befant seg i samme sofa som Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø fra herrelandslaget, i tillegg til Tore Sagen, Steinar Sagen og Bjarte Tjøstheim fra Radioresepsjonen.

Det var spesielt for Landmark Tandrevold.

- Jeg er stor fan av Radioresepsjonen, så jeg ble litt starstruck! Det var veldig morsomt å være med der. Det var en fin erfaring. Jeg var ikke noe redd for å drite meg ut, og fikk god hjelp av Tarjei og Johannes. De er seg selv i sånne situasjoner, og det er godt nok, forteller 20-åringen.

- Fortsatt bare junior

Om den økende oppmerksomheten fra media sier hun følgende:

- Det går greit. Jeg er mest redd for at folk forventer kjemperesultater og at det bygges opp for mange forventninger rundt meg. Jeg er fortsatt bare junior, og har ikke like mange år på baken som de andre.

Verdenscupen i Østersund begynner søndag med mixed-stafett og single mixed stafett.