TRIST: Stjerneskuddet Kristine Stavås Skistad synes det er trist at hennes hormonbehandling har blitt en sak i mediene. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TRIST: Stjerneskuddet Kristine Stavås Skistad synes det er trist at hennes hormonbehandling har blitt en sak i mediene. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Kristine Stavås Skistad

Skistad om å offentliggjøre medisinbruken hennes:
- Trist at dette skal fortelles

Nybakt juniorverdensmester Kristine Stavås Skistad liker dårlig at det er blitt offentlig kjent at hun har fått hormonbehandling for vekstforstyrrelser.

Søndag tok det 19 år gamle stortalentet sprintgull i junior-VM i Finland. Tidligere denne uken sendte Norges Skiforbund ut en pressemelding der de fortalte at Skistad og lagvenninne Helene Marie Fossesholm hadde brukt hormonbehandling på grunn av vekstforstyrrelser. I Skistads tilfelle så langt tilbake som i 2012.

TV 2 skrev søndag at talentet og hennes familie følte seg presset til å gå ut med informasjonen. 19-åringen sa dette til kanalens reporter i Lahti:

- Jeg synes det var helt tragisk, men sånn er det.

Tenker ikke på det

Skistad sier videre at hun syns det er trist at sånt skjer. På spørsmål om hvordan hun har holdt dette unna mens hun har vært i Finland, svarte hun følgende:

- Jeg glemmer sånt og vet at jeg ikke har gjort noe galt i det hele tatt. Jeg var tolv år og det er som å gå på p-piller. Det tenker jeg ikke på.

Det stemmer ikke overens med det pressesjef Gro Eide kommuniserer i sin pressemelding etter at saken ble publisert søndag kveld.

«Skiforbundet har hatt og har tett dialog med Kristine og hennes familie. Det har hele tiden vært enighet og felles forståelse når det gjelder denne vanskelige saken. Familien og Kristine kjenner seg på ingen måte igjen i saken som TV 2 og deretter andre medier har publisert i kveld. Det er sterkt beklagelig at media fortsetter å fokusere på det som allerede har vært en stor belastning for alle involverte», sto det i en pressemelding fra NSF.

Skistad fikk sitt store gjennombrudd tidligere denne sesongen da hun i november gikk helt til finalen på sprinten i Lillehammer. Hun nevnes som aktuell for en plass i VM i Seefeld i februar.

Taus trener

TV 2 har også konfrontert juniorlandslagstrener Monika Kørra om situasjonen. Hun ville ikke si stort.

- Jeg hadde helst sett at vi hadde unngått dette, og det er beklagelig at løperne må bruke energi på en slik sak. Men jeg er imponert over hvordan både Helene og Kristine har håndtert dette. De har klart å konsentrere seg om det som er viktig: junior-VM her i Lahti, sa hun.