Skistad tror Nilsson frykter henne: - Tror hun vil bli kvitt meg

Mens den norske landslagsledelsen forsøker å dempe forventningene til Kristine Stavås Skistad er 20-åringen selv full av selvtillit før hennes VM-debut.

DRØMMER OM GULL: Kristine Stavås Skistad har tro på gull om alt klaffer i VM-sprinten i Seefeld. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
DRØMMER OM GULL: Kristine Stavås Skistad har tro på gull om alt klaffer i VM-sprinten i Seefeld. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SEEFELD (Dagbladet): Med ekstreme fartsreserver og stor tro på egne ferdigheter har Kristine Stavås Skistad vokst fram som en av de mest spennende utøverne før dagens sprint i Seefeld.

Etter NM i Meråker, hvor hun tok sølvet, meldte Skistad at hun dro til VM for å gå for gull. Det skapte naturlig nok overskrifter og forventninger. Såpass ble presset på den 20 år gamle juniorverdensmesteren at Vidar Løfshus tidligere i uka ba folk roe ned forventningene.

Det syntes også landslagstrener Ole Morten Iversen var fornuftig da han og de fem kvinnene Norge stiller med møtte pressen onsdag.

- Kristine er en ung og spennende løper, men hun er her først og fremst for å få gode erfaringer og god læring for det som skjer seinere. Det betyr ikke at hun ikke kan gå fort på ski, men jeg tror nok nivået, posisjonskampen og farten er litt større enn hun er vant til. Jeg synes det er veldig fornuftig av Vidar, sier Iversen.

Drømmer fortsatt

Etter Skistads egne uttalelser har det blitt litt brannslukning for den norske landslagsledelsen og nå har også Skistad lagt seg på en annen linje.

- Jeg ser jo at jeg kanskje har skapt litt forventninger rundt, men jeg håper at folk ser at jeg er ung, og ikke har så store forventninger, sier Skistad selv på spørsmål om forventningene.

Likevel klarer ikke Skistad helt legge vekk drømmen om VM-gull, som hun har holdt på siden tidlig denne høsten.

- Hvis alt klaffer, tror jeg det (at jeg kan bli verdensmester). Men det skal jo mye til for at ingen av de andre løperne setter stor fart fra start, svarer Stavås Skistad.

For det er utholdenheten som er Stavås Skistads utfordring. De gangene hun har forsøkt seg mot de beste sprinterne på seniornivå, på Beitostølen, Lillehammer og under NM i Meråker har det blitt for tøft å holde tre heat og Skistad har falt vekk i finalen.

Klar plan

20-åringen er helt klar over sine egne begrensninger og har følgende plan for hvordan rennet må utvikle seg for hennes del.

- Jeg synes løypa passer meg bra. Samtidig blir det ikke så mye hvile, så jeg tror det egentlig er tyngre enn det man egentlig tror. Jeg skal prøve å få det litt roligere opp første bakken og så prøve å henge med inn derfra, avslører Skistad.

Planen er altså klar. Så gjenstår det å se om hun kan holde tempoglade kvinner som Maiken Caspersen Falla, Stina Nilsson og Jessica Diggins bak seg i den tøffe første halvdelen av løypa.

Den offensive 20-åringen tror nemlig at til og med verdens beste kvinnelige sprinter de siste åra, svenske Nilsson, er redd for det Skistad kan gjøre.

- Kanskje litt for avslutningen min. Jeg tror nok hun vil prøve å bli kvitt meg før det. Hun er såpass erfaren, og er en mye større favoritt enn meg. Jeg vet hun er god. Men jeg vet ikke om hun er redd, sier Skistad.

Torsdag

21. februar

Kl 12.00 Prolog sprint: Sprint fristil kvinner og herrer
Kl 14.00 Finaler: Sprint fristil kvinner og herrer

Fredag

22. februar

Kl 10.30 Hopp storbakke: Kombinert (HS120 i Innsbruck)
Kl 16.15 Kombinert langrenn: 10 kilometer

Lørdag

23. februar

Kl 11.00 15 kilometer skibytte: Kvinner
Kl 12.30 30 kilometer skibytte: Herrer
Kl 14.30 Hopp Storbakke: Herrer

Søndag

24. februar

Kl 09.15 Semifinaler lagsprint: Langrenn kvinner og herrer
Kl 10.30 Hopp lagsprint: Kombinert
Kl 11.30 Finaler lagsprint: Sprint fristil langrenn kvinner og herrer
Kl 13.30 Lagsprint kombinert 2 x 7,5 kilometer langrenn
Kl 14.45 Lagkonkurranse hopp: I Innsbruck

Tirsdag

26. februar

Kl 13.30 10 kilometer klassisk: Kvinner
Kl 16.00 Kvalifisering hopp: Kvinner

Onsdag

27. februar

Kl 14.00 15 kilometer klassisk: Herrer
Kl 16.15 Hopp: Kvinner

Torsdag

28. februar

Kl 11.00 Hopp normalbakke: Kombinert
Kl 13.00 Stafett langrenn: Kvinner, 4x5 kilometer
Kl 15.15 Kombinert langrenn: 10 kilometer

Fredag

1. mars

Kl 13.15 Stafett langrenn Herrer, 4x10 kilometer
Kl 16.00 Hopp Herrer, normalbakke

Lørdag

2. mars

Kl 11.00 Lagkonkurranse kombinert: Hopp normalbakke
Kl 12.15 30 kilometer: Kvinner, fristil
Kl 14.45 Lagkonkurranse kombinert: Langrenn, 4x5 kilometer
Kl 16.00 Mixed lagkonkurranse hopp: normalbakke

Søndag

3. mars

Kl 13.00 50 kilometer: Herrer, fristil

Kan du slå venner, rivaler, langrennsløpere og eksperter i Fantaski?

Dagbladet og Swix lanserer et nytt managerspill for langrenn. Her kan du sette opp ditt eget lag bestående av seks jenter og seks gutter foran hver verdenscuprunde. Du får poeng ut ifra hvordan dine utøvere presterer.

Spillet går over hele sesongen, men du vinner premier hver eneste runde.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer