Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Noah Hofmanns nyvinning: Langrennsmanager

Skistjerna har startet «langrennsfantasy». Spillet har endret synet på langrenn i USA

I verdens mest langrennsglade land, Norge, er det omtrent ingen som vet at Noah Hoffman har startet et «Fantasy» langrennsmanagerspill, som har økt langrennsinteressen betraktelig i USA.

FANTASY: Noah Hoffman (nr. 22) fører managerspillene videre. Han har laget et Fantasy-spill for langrennssporten. Foto: NTB Scanpix
FANTASY: Noah Hoffman (nr. 22) fører managerspillene videre. Han har laget et Fantasy-spill for langrennssporten. Foto: NTB Scanpix Vis mer

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Virtuelle managerspill basert på virkeligheten har blitt en slager i idrettsverden de siste årene. Spesielt tilknyttet fotballen har dette vært populært, men også TV 2s Tourmanager, basert på sykkelrittet Tour de France, har blitt en slager.

Desidert størst er Fantasy Premier League, med over 4,3 millioner spillere, hvor over 100 000 er fra Norge. Dagbladet har denne sesongen laget et eget TV-program, «Gameweek», med stadig voksende interesse.

Det samme opplever den amerikanske langrennsløperen Noah Hoffman (27) og hans nyvinning, langrennsmanager. Problemet er at omtrent ingen vet om spillet i nasjonene som elsker langrenn mest, deriblant Norge.

Dagbladet møtte Hoffman etter at han gikk inn til 26. plass sammenlagt i Tour de Ski. På toppen av monsterbakken i Val di Fiemme var 27-åringen særdeles utmattet, i likhet med resten av verdenseliten.

Men da Dagbladet nevnte nyvinningen hans, langrennsmanagerspillet som han har kalt «Noah Hoffman Fantasy Cross Country» og som du kan spille her, lyste han opp.

ENTUSIASTISK: Noah Hoffman lyser opp når han snakker om sitt eget managerspill. Foto: FP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU
ENTUSIASTISK: Noah Hoffman lyser opp når han snakker om sitt eget managerspill. Foto: FP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU Vis mer

- Jeg synes ikke det er fair

Plutselig var melkesyra glemt.

- Har du fått med deg spillet? Så moro! Jeg spiller ikke selv da. Siden navnet mitt er over hele spillet, synes jeg ikke det er fair at jeg spiller. Men jeg håper så mange som mulig melder seg på. Liker du spillet? spør Hoffman.

- Ja, det er veldig moro!

- Så bra. Hvordan ligger du an? spør amerikaneren.

- Jeg er nr. 13.

- Wow, så kult. Har du noen tips til forbedringer i spillet? spør Hoffman og er i ferd med å snu om på hele intervjuet.

Økende interesse

Det kan vi ikke ha noe av. Da er det tid for å snu intervjuet tilbake slik det skal være.

- Hvor stor er interessen for spillet?

ROS: Didrik Tønseth applauderer Noah Hoffmans tiltak. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
ROS: Didrik Tønseth applauderer Noah Hoffmans tiltak. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Interessen blir større og større og jeg får mange gode tilbakemeldinger. Jeg håper det er med på å øke interessen for langrenn i USA, forteller Hoffman.

Det er nettopp det som er hans mål med spillet.

- Målet er at folk skal få et spesielt forhold til langrenn og enkeltutøvere, altså det de velger. Jeg forsøker å øke interessen, og det virker som det hjelper.

- Mange unge juniorløpere spiller, og de står opp grytidlig hver morgen for å bytte på laget. Det har blitt en kul greie, forteller 27-åringen entusiastisk.

Feiret jul med Tønseth

Didrik Tønseth, som feiret jul sammen med Hoffman i Davos, applauderer tiltaket.

- Jeg håper han ikke bruker for mye på tid på det og for lite tid på trening, men det er et bra tiltak. Noah er en bra fyr. Hvis han får liv i langrennsmanager, blir det bra, sier Tønseth til Dagbladet.

Sjur Røthe og Niklas Dyrhaug synes ideen er interessant.

- Jeg er fan av managerspill, men aldri hørt om langrennsmanager. Dette må jeg sjekke ut, sier Røthe til Dagbladet.

- Det er et spennende tiltak av Noah, skryter Niklas Dyrhaug.

I fjor lønte det seg først og fremst å velge nordmenn på spillet, all den tid det reflekterte den norske dominansen.

USAs utvikling

Nå er tetbildet preget av flere nasjoner, som du kan lese mer om her.

- Jeg er veldig imponert over Ustjugov, Manificat og Heikkinen. I år kan man ikke bare ha nordmenn på laget lenger. Det er moro at det er mindre forutsigbart i år, sier Hoffman, som gleder seg over amerikansk utvikling langrennssuksess.

- Jessica og Sadie har vært så gode. Det er veldig kult å være på lag med dem. De viser at vi kan konkurrere med de norske, selv om vi herrene ikke er like gode som kvinnene.

Neste verdenscuprenn og poenggivende runde er i Otepää i helga. Selve verdensmesterskapet i Lahti telles som en egen konkurranse. Det deles ut nye premier hver eneste runde.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling