Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skistjerna hyller kjæresten etter den første verdenscupseieren

- Hun har hatt det tøft og slitsomt.

STOLT: Den svenske skistjerna Calle Halfvarsson er svært stolt over kjæresten etter at hun i dag tok karrierens første verdenscupseier. Foto: NTB Scanpix
STOLT: Den svenske skistjerna Calle Halfvarsson er svært stolt over kjæresten etter at hun i dag tok karrierens første verdenscupseier. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): I dag kunne svenske Jennie Öberg heve armene i været og juble for karrierens første verdenscupseier.

I russiske Rybinsk var hun overlegen, og slo blant andre norske Silje Øyre Slind i finalen.

Hjemme i Sverige sitter en stolt kjæreste, som hyller den nye svenske skistjerna etter Sveriges første individuelle seier denne sesongen.

- Er det noen jeg virkelig unner fremgang, så er det Jennie. Hun har hatt det tøft og slitsomt, sier Calle Halfvarsson til svenske Expressen.

25-åringen, som for øyeblikket er fremste svenske herreløperen om dagen, kommer ofte i munnhuggeri med Petter Northug - og innrømmet tidligere denne uka at han nesten begynte å slåss med Simen Sveen under Tour de Ski.

Mens kjæresten gikk verdenscup i Russland, satt Halfvarsson spent hjemme i sofaen og fulgte med på TV.

- Jeg vet hva slags kvaliteter Jennie har. Hun har høyere kapasitet enn de andre som var der, men hun har ikke fått vist det tidligere. Nå har hun vært frisk en lengre periode og begynner å finne formen. Tidligere har hun dratt på seg undødvendige virus, men nå har hun fått trent godt, og da er hun så bra som dette, skryter Halfvarsson av samboeren.

Halfvarsson forteller at han forsøker å støtte kjæresten så godt som det går, og at han har vært nøye på å fortelle henne hvor god hun er i perioder der hun ikke har trodd å seg selv.

Nå håper 25-åringen at kjæresten får VM-plass på hjemmebane i Falun.

- Ja, det håper jeg virkelig. Hun må også gjøre det bra under SM og der er det hard konkurranse, men det er vanskelig å utelate noen som har en verdenscupseier. Det går kanskje i Norge, men jeg kan ikke tenke meg at det går i Sveige. Så jeg både tror og håper at hun får gå i VM, sier Halfvarsson til Expressen.

FØRSTE SEIER: Ikke bare tok Jennie Öberg sin første verdenscupseier, men hun skaffet også Sveriges første individuelle seier for sesongen. Foto: EPA / YURI KOCHETKOV / NTB Scanpix
FØRSTE SEIER: Ikke bare tok Jennie Öberg sin første verdenscupseier, men hun skaffet også Sveriges første individuelle seier for sesongen. Foto: EPA / YURI KOCHETKOV / NTB Scanpix Vis mer