Julija Stupak

Skistjerna provoserer

Russiske Julija Stupak (26) har funnet sin egen måte å ta et oppgjør med negative kommentarer.

STJERNE: Russiske Julia Stupak er en av de største stjernene i SKi-VM. Video: Løkås/Haarstad Vis mer
Publisert

Med individuell bronse både i VM og OL er Julija Stupak en av Russlands største langrennsstjerner.

Hun sto over 2019/20-sesongen etter å ha fått barn, men kom tilbake med et smell sist sesong. Der ble hun nummer to i verdenscupen sammenlagt og i Tour de Ski.

I VM ble det derimot skuffelse individuelt, på stafett fikk hun derimot med seg et sølv.

Hun avsluttet sesongen med å vinne nest siste renn, etter å ha knust Heidi Weng på slutten, en Weng som etter målgang røpte et dodrama.

Stupak liker å by på seg selv også utenfor langrennsarenaen, og deler hyppig bilder til sine 70 000 følgere på Instagram. Både fra hverdagslivet, og langrennsbilder.

Til Match TV forteller hun at hun har fått flere negative kommentarer på bilder hun har lagt ut i bikini. Der skal hun blant annet ha fått kommentarer på at hun er muskuløs.

De siste ukene har hun svart på kritikken med å legge ut flere lettkledde bilder, hvor hun selv spøker med hetsen.

- Jeg synes det er morsomt, og tar meg ikke nær av hva folk skriver. Jeg går forbi speilet og tenker: Julia, du ser fantastisk ut. Man må være trygg i både hode og kropp, forklarer hun i et intervju med Match TV.

Hun har til Dagbladet tidligere uttalt at det er viktig å være stolt over kroppen sin. Selv måtte hun gjennom en tøff kamp etter graviditeten som satte henne utenfor langrennssirkuset ett år.

Etter graviditeten var det ikke lett å være sterk. Jeg måtte kjempe med kroppen hver dag. Jeg mistet over ti kilo etter fødselen og jeg var ikke sterk, sa hun under VM.

I et Instagram-innlegg har hun utdypet hvor stolt hun er av kvinnekroppen:

- Den er sterk og unik. Og nå om dagen blir jeg mer og mer overbevist om dette. Og det betyr ingenting om jeg får en cellulitt på rumpa eller ikke. Jeg kommer til å være takknemlig overfor kroppen min for at den er så sterk, at den lot meg bære fram et barn, vinne medaljer og at den sakte, men sikkert kommer tilbake nå.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer