FLIRER: Marcus Hellner (langrennsutøveren) flirer når han hører at han har en navnebror som får en rekke telefonsamtaler. Foto: NTB Scanpix
FLIRER: Marcus Hellner (langrennsutøveren) flirer når han hører at han har en navnebror som får en rekke telefonsamtaler. Foto: NTB ScanpixVis mer

Har samme navn som Marcus Hellner

Skistjernas dobbeltgjenger: - Det har kommet noen sex-invitasjoner

Det er ikke bare-bare å ha det samme navnet som den svenske skistjernen Marcus Hellner. Bare spør... Marcus Hellner.

(Dagbladet): Det er stor, stor interessene for vinteridrett i Skandinavia. Folk flokker til arrangementer og benker seg foran TV-en for å følge skiheltene.

Toppidrettsutøverne er helt avhengige av folkets interesse for å ha det som levebrød, men enkelte ganger kan det bli en smule for mye.

Bare spør Marcus Hellner.

Og da tenker vi ikke på den svenske langrennsutøveren - men datakonsulenten Marcus Hellner.

- Ringer ofte

39-åringen har den æren og ulempen at han deler navn med Northugs gamle rival med tre OL-gull og ett VM-gull.

SAMME NAVN: Marcus Hellner har det samme navnet som den svenske skiprofilen Marcus Hellner. Foto: Privat / Expressen
SAMME NAVN: Marcus Hellner har det samme navnet som den svenske skiprofilen Marcus Hellner. Foto: Privat / Expressen Vis mer

Og dermed har han levd som en ufrivillig dobbeltgjenger i mange år.

Den eneste av de to som har nummeret sitt offentlig tilgjengelig - er datakonsulenten.

Så når fans, media, skoler og så videre er på jakt etter nummeret - ender de ofte med å ringe ham.

Hellner forteller at han har fått hundretalls av SMS og telefoner fra ukjente svensker som vil ha en bit av skistjerna Marcus Hellner.

Stort sett er unge fans som ringer for å snakke med idolet, men også media, skigymnaset i Gällivare og ymse bedrifter har vært i kontakt.

- Som oftest er det barn som ringer. De syns det er spennende å snakke med en kjendis. Jeg pleier å være ærlig når de ringer, sier Hellner til Expressen.

- Hva er det merkeligste spørsmålet du har fått?

- Det har kommet noen sex-invitasjoner. Jeg har fått noen av dem. Jeg sparer ikke på meldingene, men det har vært en del «mørke» meldinger.

Konsulenten forteller at han gjerne skulle ha sluppet alle meldingene, men siden han er avhengig av å ha mobilnummeret tilgjengelig på grunn av jobben, har han ikke noe annet valg enn å la det være offentlig:

- Hvis jeg er opptatt eller har det travelt, er det ganske uutholdelig. Men det blir noen gode historier for kollegene noen ganger, sier han og flirer.

- Den ekte Hellner

Så hva sier egentlig skistjernen Marcus Hellner om navnebrorens telefon. Expressen møtte ham i Davos denne helgen, og 32-åringen drar på smilebåndet når han får se bildet og hører historien:

- Dette hadde jeg ingen anelse om. Jeg får bare beklager. Men jeg har ingen planer om å bytte navn, så hvis han vil slippe det får han kanskje bytte navn?

Gifte-sms til Bjørgen

At idrettsheltene får ymse forespørsler fra fans er ingen ny sak. Jørgen Graabak har tidligere fortalt om stalker-marerittet han opplevde

- Det høres fristende ut med kvinnelige stalkere, men det er ikke så behagelig som det høres ut som. Det er ikke noe godt å føle seg observert, uttalte Graabak til Dagbladet.

Da Phillip Sjøen herjet for noen år siden ble også han nedringt av polske fans - gjerne midt på natta.

- De er jævlig ivrige. Det tikker inn meldinger som ikke har noen fornuft, uttalte han til Dagbladet.

Men Sjøen er langt fra alene i hoppverden. Som Dagbladet tidligere har skrevet: Jenter og kvinner i alle aldrer legger sin elsk på norske skihoppere. Det kommer til uttrykk på sosiale medier.

- Det er alt fra unge til voksne. Det har hendt at jeg er blitt tagget av den samme profilen på Instagram hundre ganger. De følger med oss, og synes skihopping er morsomt. Det må vi jo bare sette pris på, sa Anders Fannemel.

Også en 48 år gammel kvinne med navn Marit Bjørgen i Norge har opplevd ymse forespørsler under VM i 2011.

- Det kommer en del meldinger fra giftesyke bønder i Trøndelag. De skriver gjerne hvor de bor og hvem de er og slikt, beskriver hun ifølge avisa Sunnhordland som forteller historien i dag, uttalte den 48 år gamle Bjørgen til Radio Haugaland.