Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Charlotte Kalla i hardtrening:

Skistjerne forbløffer: «Kallas nye superkropp»

Bygger muskler i sommer.

STERK: Charlotte Kalla har ligget i hardtrening i sommer og bygd muskler, ifølge henne selv og treneren. Her sammen med Therese Johaug under Blink-festivalen. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet
STERK: Charlotte Kalla har ligget i hardtrening i sommer og bygd muskler, ifølge henne selv og treneren. Her sammen med Therese Johaug under Blink-festivalen. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Charlotte Kalla (31) har vært gjennom en hard treningssommer der hun har bygd større muskler. Det skriver i alle fall svenske Expressen og finske Iltalehti.

Og musklene får enkelte til å finne fram superlativene.

«Kallas nye superkropp», skriver den svenske avisa.

«Kroppen er nesten i klasse med Marit Bjørgen», skriver finnene, med tydelig henvisning til Bjørgen som var kjent for å være råsterk.

Kalla ble nummer sju i verdenscupen forrige sesong, men den noe beskjedne plasseringen skyldes at hun sto over Tour de Ski. Svensken hadde egentlig en god sesong med ett OL-gull på 15 km skiathlon, samt tre sølvmedaljer fra Pyeongchang-lekene.

Nå har hun tatt nye grep for å forbedre seg ytterligere. Kanskje et skremmeskudd til konkurrentene.

- Vi gjør dette for å ta nye steg, sier fysisk trener Stefan Thomson.

Hardtrening

Kalla har selv publisert en treningsvideo på Instagram som viser en muskuløs overkropp.

Sammen med styrketrener Thomson er det et bevisst valg med hardtrening på sommeren for å bygge muskler. Kalla roser samarbeidet.

- Hans hjelp har betydd utrolig mye. Samarbeidet har utviklet seg fra år til år. Han er så engasjert og jeg får daglige oppdateringer, sier Kalla til Expressen.

Lik Bjørgen

Treneren mener det er flere likheter mellom Kalla og Bjørgen.

- Det finnes absolutt likheter. De er begge ganske muskuløse til å være skiløpere. Noen har bedre forutsetninger for å bygge muskler og da må man utnytte det, sier Thomson.

Han har bakgrunn fra flere idretter, der han blant annet har hjulpet Skellefteå AIK til flere SM-gull i ishockey.

Thomson frykter ikke at Kalla trener for hardt.

- Du må være varsom og styre treningen. Men styrketrening er egentlig en ganske liten del av en langrennsløpers totale trening. Gjør man det riktig, er det ingen fare, sier Thomson.

Da Dagbladet snakket med Bjørgen i fjor, fortalte skidronninga at hun var lei fokuset på muskler.

- Det har fulgt meg helt siden jeg begynte å gå fort på ski. Jeg blir så trøtt og lei av det. Jeg blir skuffet og lei meg over at det dras opp igjen, sa Bjørgen.

- Men jeg har levd med det så lenge jeg har konkurrert, og jeg har sett sånn ut i alle årene jeg har vært på dette nivået. Det er vel en del av det å være profilert toppidrettsutøver. Samtidig er det ikke noe moro å bli minnet på dette om og om igjen, sa Rognes-jenta.

Verdenscupen i langrenn starter siste helga i november - 24. og 25. - med renn i finske Kuusamo.

IMPONERENDE: - Hun har dominert skisporten i så mange år. Det er så imponerende at hun stadig utvikler seg, sier den svenske langrennsløperen Charlotte Kalla. Video/reporter: Øyvind Godø Vis mer Vis mer
Hele Norges coronakart