Skistjerne til topps med persille

Med naturmedisin som kosttilskudd overrasket Karl-Gunnar Skjønsfjell (28) verdenseliten med sin sjette plass i v-cuprennet på Beitostølen.

I 1998 la Karl-Gunnar Skjønsfjell opp som langrennsløper. To år seinere skøytet han seg rett inn i verdenstoppen med sjetteplass på 10 kilometer - med et helt spesielt kosttilskudd.

Naturmedisinen Skjønsfjell spiser inneholder bare naturlige stoffer som blant annet nellik, bukkehorn, karve, timian, ingefær, dolomittmel, nypepulver og persille.

- Jeg vil ikke si at den har reddet karrieren. Men den har hatt en sterk innvirkning, sier Skjønsfjell til Nordlys.

Nordreisa-løperen kontaktet homøopaten Glenn Ager Wick i Arendal i fjor vår etter en vinter uten samlinger og konkurranser.

- Jeg fikk noen urter og pulver som smaker helt forferdelig. Det er vanskelig å si om det gjorde utslaget. Men jeg har i alle fall fått orden på helsa, sier Skjønsfjell.

28-åringen frykter ikke dopingtester i kjølvannet av den hete kosttilskuddsdebatten.

- Jeg er blitt sjekket flere ganger etter jeg startet med naturmedisin uten at det har vært problemer. Ager Wick lager kosttilskuddet selv og produserer det hjemme i Arendal, sier overraskelsesmannen til Nordlys.

Skjønsfjell er ulik de fleste andre langrennsløpere. Han nekter å drikke melk og holder seg unna trening når gradestokken kryper under 12 minusgrader.

(Dagbladet.no)