Skistjerne truer med å slutte

Hvis ikke hun blir trodd av FIS.

Den tyske langrennsstjernen Evi Sachenbacher-Stehle truer med å slutte om FIS ikke anerkjenner at hennes varierende blodverdier har en naturlig årsak.

Sachenbacher fikk startnekt i fem dager under Torino-OL på grunn av en blodprøve som viste hemoglobinnivå over grenseverdien. Hun hevder at hun helt naturlig har store variasjoner i blodverdiene, og mener at hun ufortjent må leve med trussel om startnekt - og medfølgende dopingmistanke.

- Vi må finne en løsning, ellers er det ingen vits i å fortsette, sier 26-åringen til nyhetsbyrået SID.

Hun gjennomgikk i sommer omfattende tester som avdekket «ekstreme variasjoner» i hemoglobinnivået.

- Jeg håpet at FIS ville møte meg for å snakke om saken. Situasjonen har vært tung for meg psykologisk, i den grad at jeg enkelte ganger bare har lyst til å legge opp, sier hun.

- Det verste er at hun ikke kan gjøre noe som helst for å bevise sin uskyld. Det vil være tungt å svelge om hun legger opp, sier Tysklands kvinnetrener Jochen Behle.

Sachenbacher har OL-gull i stafett fra 2002.

(NTB)

NATURLIGE ÅRSAKER: Den tyske langrennsstjernen Evi Sachenbacher-Stehle truer med å legge opp hvis ikke FIS anerkjenner at hun sliter med naturlige variasjoner i blodverdiene. Her under 30 km i Holmenkollen i mars i år. Foto: Scanpix
NATURLIGE ÅRSAKER: Den tyske langrennsstjernen Evi Sachenbacher-Stehle truer med å legge opp hvis ikke FIS anerkjenner at hun sliter med naturlige variasjoner i blodverdiene. Her under 30 km i Holmenkollen i mars i år. Foto: Scanpix Vis mer