<strong>KRITISK:</strong> Lara Gut er ikke fornøyd med at storslalåm-rennet i Frankrike kjøres i sterk vind. Foto: THE CANADIAN PRESS/Jeff McIntosh
KRITISK: Lara Gut er ikke fornøyd med at storslalåm-rennet i Frankrike kjøres i sterk vind. Foto: THE CANADIAN PRESS/Jeff McIntosh Vis mer

Alpint:

Skistjernen raser: - En ny sjanse for surfing! Tuller du med meg?

Måtte kjøre storslalåm i tøffe vindforhold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kvinnenes storslalåm i franske Courchevel ble stoppet og alpinistene fikk beskjed om at 1. omgang måtte kjøres på nytt på grunn av varierende og ujevne forhold. Nina Løseth lå på en knallsterk 3. plass da rennet ble stoppet.

I utgangspunktet skulle rennet bli satt i gang 12.15. Så ble det utsatt til 12.30, før det minutter senere ble bestemt at rennet måtte avlyses på grunn av værforholdene.

- Jeg synes det var kjempesynd. Dette er en av mine absolutte favorittbakker, og underlaget var fantastisk, sier Nina Løseth til NTB.

- Slike forhold blir litt som et lotteri. Jeg skjønner avgjørelsen, for det blir litt håpløst å kjøre. Det kan ende opp med at det ikke er den beste som vinner, sier Løseth.

Da alpinistene fikk beskjed om at rennet først skulle avvikles som vanlig, raste alpinstjernen Lara Gut fra Sveits.

- Kjære FisAlpine (forbundet). Vi elsker å kjøre, men vi er ikke vindsurfere og vi har ikke vinger, skriver Gut på Twitter.

Gut var kritisk til værforholdene og vinden allerede før omgangen måtte kjøres på nytt.

Etter at nyheten om ny 1. omgang kom, skrev Gut:

- Ny start klokka 12.15. En ny sjanse for surfing! Tuller du med meg? skriver Gut.

Tøffe forhold

Sterk vind gjorde forholdene i den franske skimetropolen meget krevende tirsdag. Før rennstart ble det både snakket om å flytte starten i retning målområdet og å utsette rennet, men Nina Løseth og rivalene endte opp med å starte som planlagt.

Fra startnummer én gjorde Løseth en førsteomgang uten store synlige feil, og etter hvert som rivalene gikk til angrep på Spjelkavik-jentas tid, ble det klart at det norske håpet hadde levert en meget solid runde, skriver NTB.

Kun den italienske duoen Sofia Goggia og Federica Brignone var raskere.

- Uvanlig

Men etter hvert ble klart at forholdene var for dårlige. NTBs utsendte som har dekket alpint i 30 år, har aldri opplevd lignende, skriver NTB.

- Man må få lov til å si at dette er en veldig uvanlig beslutning, sa SVT-ekspert Pernilla Wiberg etter at den første omgangen var besluttet strøket.

Rennet skulle altså settes i gang igjen 12.30, og starten skulle flyttes ned. Like før 12.30 ble det bestemt at rennet måtte avlyses.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer