Skistjernene ble kommandert til senere fly

Bare hvile og sofaen som teller nå.

SKAL HVILE SEG I FORM: Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Therese Johaug og Heidi Weng har fått beskjed om å ligge på sofaen i noen dager framover. Her er de fotografert på seierspallen etter trippelseieren i Tour de Ski i går. Foto: AP /Giovanni Auletta/ NTB Scanpix
SKAL HVILE SEG I FORM: Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Therese Johaug og Heidi Weng har fått beskjed om å ligge på sofaen i noen dager framover. Her er de fotografert på seierspallen etter trippelseieren i Tour de Ski i går. Foto: AP /Giovanni Auletta/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VAL DI FIEMME (Dagbladet): I går ble det tidenes storeslem i Tour de Ski, der norske løpere okkuperte fem av seks mulige pallplasser i skirennet som har ridd norsk langrennssport som en mare tidligere.

Aldri før hadde en nordmann lykkes med å stå på toppen av seierspallen i Tour de Ski, i går vant både Martin Johnsrud Sundby og Therese Johaug.

Sesongens hovedmål er likevel flere uker unna. I en OL-sesong satser alle på å nå toppformen i løpet av februardagene som nærmer seg i Sotsji.

Hvilepåbud Men for å lykkes der er de aller fleste avhengige av å holde seg noenlunde friske framover, og etter flere skirenn i øsende regnvær er det fryktelig lett å gå på en sykdomssmell etter kraftanstrengelsen som Tour de Ski er.

- Holder jeg meg frisk og får trent skikkelig framover, så er nok formen der i OL. Blir det et langt sjukdomsopphold nå, blir det verre, sier andremann i går og sesongens store langrennskomet, Chris Jespersen, til Dagbladet.

Og for best mulig å unngå sykdom gir nå landslagsledelsen klar beskjed til utøverne om hva de skal gjøre de neste dagene: Hvil!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer