Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johannes Høsflot Klæbo og Marit Bjørgen går i Lahti

Skistjernene tar ikke pause etter OL

Den triple OL-vinneren og verdenscupleder Johannes Høsflot Klæbo skal gå begge verdenscuprennene i Lahti til helgen.

STILLER TIL START: De norske langrennsløperne sanket inn mange medaljer i Pyeongchang, men hviler ikke på laurbærene. Foto: NTB scanpix/Åserud, Lise
STILLER TIL START: De norske langrennsløperne sanket inn mange medaljer i Pyeongchang, men hviler ikke på laurbærene. Foto: NTB scanpix/Åserud, Lise Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var litt tvil om Byåsen-løperen ville gå rennene i VM-byen fra i fjor fordi han var sliten etter OL-innsatsen, men nå er han tatt ut til å gå både sprinten og 15-kilometeren.

- Vi står foran den siste verdenscupperioden med store renn i Finland, Norge og Sverige. I den siste perioden er det viktig for Norge å kvalifisere utøvere for rød gruppe (topp 15 fra år til år) i sprint – og distansecupene. Ved at vi leder den totale verdenscupen, med Heidi Weng og Johannes Høsflot Klæbo, stiller vi med åtte utøvere både i sprint og distanse i Lahti. Med noen få unntak velger alle som var uttatt til OL i Pyeongchang å delta i Lahti, sier landslagssjef Vidar Løfshus.

På kvinnesiden stiller også medaljegrossisten nummer fra OL, Marit Bjørgen, til start i begge rennene i Lahti.

Martin Løwstrøm Nyenget og Tiril Udnes Weng har med sine seire i skandinavisk cup sikret seg deltakelse i Lahti, Drammen, Holmenkollen og til verdenscuprennene fram til Tour de Ski sesongen 2018-19.

Det er sprint i fri teknikk og 10 og 15 km klassisk på programmet i den finske skimetropolen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!