Skitopp trakk seg etter å ha forsøkt å kjøpe sex av 17-åring

Skipresidenten bekrefter at mannen er permittert.

ERKJENNER IKKE STRAFFEFORHOLDENE: Mannens advokat, Nora Hallén, sier at klienten hennes ikke erkjenner straffeforholdet. Foto: Geir Olsen /NTB  Scanpix
ERKJENNER IKKE STRAFFEFORHOLDENE: Mannens advokat, Nora Hallén, sier at klienten hennes ikke erkjenner straffeforholdet. Foto: Geir Olsen /NTB ScanpixVis mer

Statsadvokatene i Oslo har tatt ut tiltale mot mannen. Han har vært permittert fra vervet siden desember i fjor. Da tiltalebeslutningen ble kjent, valgte vedkommende å trekke seg fra styret.

I begynnelsen av desember i fjor skal mannen ha gått inn på en nettside og avtalt på SMS å betale 17-åringen 2.000 kroner for sex på et hotell i Oslo sentrum. Da han dukket opp på hotellet på ettermiddagen 5. desember, ble han pågrepet av politiet.

Skipresident Erik Røste sier til NTB at mannen ble innvilget permisjon umiddelbart etter at saken ble kjent i desember i fjor og at han således ikke lenger er en del av styret.

Mannens advokat, Nora Hallén, opplyser at hennes klient ikke erkjenner straffeforholdet. Hun er skeptisk til politiets fremgangsmåte i saken.

- Vi har våre tanker rundt metodene som er brukt, men per nå vil jeg ikke si mer enn det. Det vil bli behandlet under hovedforhandlingene, sier Hallén til VG.

Mannen er tiltalt for forsøk på sexkjøp med en person som var under 18 år og kan bli straffet med bøter eller fengsel i inntil to år.

(NTB)