Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Skivebom, dumt, urimelig og patetisk»

RBK-leiren slakter Rekdals dommerslakt.

SINT: Kjetil Rekdal var ikke fornøyd med dømmingen til dommer Kjetil Sæhlen da lagene gikk til pause i går. - Jeg spurte han om han var sikker og det var han. Jeg vet ikke hva kriteriene er for dommerne i Norge. Skal de dømme på den situasjonen må dømmerne dømme på alt, og være konsekvente, sa Rekdal etter kampen i går. Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet
SINT: Kjetil Rekdal var ikke fornøyd med dømmingen til dommer Kjetil Sæhlen da lagene gikk til pause i går. - Jeg spurte han om han var sikker og det var han. Jeg vet ikke hva kriteriene er for dommerne i Norge. Skal de dømme på den situasjonen må dømmerne dømme på alt, og være konsekvente, sa Rekdal etter kampen i går. Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): • Aalesund - Rosenborg 0-3

Kjetil Rekdal ga dommerstanden, NFF og Rosenborg det glatte lag da Kjetil Sæhlen ga gjestene fra bartebyen et omdiskutert straffespark i gårsdagens kamp på Aalesund.

- Nå har Rosenborg regjert i eliteserien i 20 år og da får de mye gratis. Vi hadde aldri i verden fått straffe i en lignende situasjonen. Vi må bare sørge for å bli like store og forhåpentligvis få oppleve det samme, sa Rekdal og la senere til:

- Vi vet at Rosenborg er favoritten til NFF, og legger opp kampoppsettet og alt til deres fordel. Det får vi ikke gjort noe med.

Det får Rosenborg-direktør Nils Skutle til å reagere.

KRITISK: Bengt Skammelsrud mener Rekdal bør tenke mer på eget lag enn på Rosenborg. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
KRITISK: Bengt Skammelsrud mener Rekdal bør tenke mer på eget lag enn på Rosenborg. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

- Det faller på sin egen urimelighet. Det er bare Kjetils forsøk på å påvirke dommerne til å ikke dømme nøytralt lenger. Et dårlig forsøk. Det blir for dumt, sier Skutle til Dagbladet.

- Ballen er 90 prosent mer på motstanders banehalvdel når Rosenborg spiller, og da er det jo naturlig at det blir flere straffesituasjoner i Rosenborgs kamper. Jeg synes situasjonen var grei. Ballen traff hånda hans, og hadde ikke han vært borti hadde Rade (Prica) trolig satt ballen i mål.

- Nesten litt patetisk At Rekdal kaller Rosenborg for NFFs favorittklubb orker ikke en ferierende Skutle å kommentere. Han kaller det hele for «dumt», og får støtte av de tidligere RBK-spillerne Bent Skammelsrud og Vidar Riseth.

- Det er vel Kjetil Rekdal i et nøtteskall det der. Blid og fornøyd når han vinner, men når han taper da er det alle andre sin skyld. Det kan nesten bli litt patetisk. Han burde heller konsentrere seg om å få skikk på eget lag fremfor å snakke om Rosenborg eller andre lag, sier tidligere midtbanespiller Bent Skammelsrud.

- Kjetil snakker fra hjertet, og det synes jeg han skal fortsette med. Men det han sa i går var skivebom, sier Vidar Riseth.

Skammelsrud styrte Rosenborgs midtbane i 12 år, men følte aldri at de fikk ekstra dommerhjelp.

FARGEKLATT: Vidar Riseth mener Rekdals kommentarer var en skivebom, men synes det er positivt med fargeklatter innen fotballen. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
FARGEKLATT: Vidar Riseth mener Rekdals kommentarer var en skivebom, men synes det er positivt med fargeklatter innen fotballen. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

- Da jeg spilte følte jeg ikke at vi ble favorisert. Snarere tvert imot. Vi følte at alle var mot oss. Det jevner seg uansett ut over en hel sesong, og det kan bli litt følelspreget under og etter en kamp, og da blir det ofte feil det som kommer ut. En trenger ikke gå lenger tilbake enn forrige serierunde da Start fikk et billig straffespark mot Rosenborg for eksempel, sier han.

Vinnermentalitet Vidar Riseth mener at Rosenborgs suverene posisjon de siste årene har gjort at de andre lagene blir ekstra frustrert når avgjørelsene går Rosenborgs vei.

- Rosenborg har vært såpass suverene i mange år nå, og da blir de andre lagene litt frustrert og når avgjørelsene tipper RBKs vei legges det mer merke til og blir satt ekstra fokus på, sier Riseth.

Han mener imidlertid at det er bra at Rekdal sier det han mener, selv om gårsdagens utspill var i overkant.

- Alle må få lov til å ha sine egne meninger. Det er litt av sjarmen med fotball. Kjetil Rekdal er en som hater å tape, og vinnermentaliteten som er i kroppen til Kjetil er veldig bra. Men det han sa i går ble litt useriøst, sier Riseth.

FALLER PÅ EGEN URIMELIGHET: RBK-direktør Nils Skutle mener Kjetil Rekdals kommentarer er et dårlig forsøk på å påvirke dommerne til å ikke dømme nøytralt. . Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
FALLER PÅ EGEN URIMELIGHET: RBK-direktør Nils Skutle mener Kjetil Rekdals kommentarer er et dårlig forsøk på å påvirke dommerne til å ikke dømme nøytralt. . Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer