TRENTE: Stefan Johansen stilte på dagens trening med fotballsko, i motsetning til i går.  Joshua King, Adama Diomande, Pål André Helland og Ole Selnæs er allerede ute av troppen - og ble erstattet med Håvard Nielsen, brødrene Valon og Veton Berisha, samt Ruben Yttergård Jenssen.Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TRENTE: Stefan Johansen stilte på dagens trening med fotballsko, i motsetning til i går. Joshua King, Adama Diomande, Pål André Helland og Ole Selnæs er allerede ute av troppen - og ble erstattet med Håvard Nielsen, brødrene Valon og Veton Berisha, samt Ruben Yttergård Jenssen.Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Skjebnedøgn for Johansen: - Han må trene for fullt i morgen

Var med på deler av treninga i dag.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Etter gårsdagens nyhet om at Stefan Johansen var usikker til Bulgaria-kampen på grunn av en hamstringskade, var det knyttet spenning til resultatene fra MR-bildene som ble tatt av Celtic-stjernas lår.

Forhåpentligvis er Johansens trøblete lårmuskulatur i ferd med å gi seg. På formiddagsøkta stilte 23-åringen i alle fall med fotballsko på beina.

Etter en ti minutter lang oppvarming uten ball, gikk spillerne over i firkantspill. Der var også Johansen med - tilsynelatende uten problemer, men da laget gikk over i en spillsekvens, gikk Johansen til side sammen med manuellterapeut Thomas Ødegaard.

Føler seg ok Da han møtte pressen på Ullevaal i dag etter treningen, sa Johansen:

- Vi har tatt MR og den viser at det er litt irritasjon. Trente i dag og det føltes greit. Jeg blir med til Bulgaria og er forhåpentligvis klar til torsdag.

- I mine øyne er det ikke vits å være med hvis jeg ikke er hundre prosent. Det er en utrolig viktig kamp for oss, og jeg vil være med å bidra. Men jeg må være hundre prosent, forteller Johansen.

- Må trene Høgmo bekrefter at onsdagens trening blir helt avgjørende for Celtic-spilleren:

- Vi har gjort det som skal gjøres og testes i dag. Vi kan bare ta det derifra. Det er ikke noe grunn til å spekulere mer. Vi kommer til å sjekke det i morgen, han må trene for fullt da, sier Høgmo.

- Hva er planen hvis Johansen ikke er klar?

-  Vi har spillere som Håvard Nordtveit,  Per Ciljan Skjelbred og  Ruben Yttergård Jenssen som kan gå inn på plassen hans.

- Ingen kan erstatte ham Max-ekspert Bengt Eriksen er ikke i tvil. Det er svært viktig for Norge at Johansen blir klar:

- Uten Johansen blir vi svekket. Så er det et spørsmål om hva vi gjør for å dekke over det vi mister uten Johansen. Han har vært bra både for landslaget og Celtic. Det blir et tap hvis han ikke kan spille, sier Max-ekspert Bengt Eriksen.

- Er det noen spillere som kan erstatte ham?

- Det er ingen som kan gå rett inn og erstatte ham, for det er ingen andre som har de samme kvalitetene som ham. Vi bytter ikke likt mot likt, hvis han er borte, sier Eriksen.