Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skjebnehelg for hopperne

- Jeg både tror og håper at det blir norske hoppere i OL i Salt Lake City, sier toppidrettssjef Bjørge Stensbøl til Dagbladet foran helgas verdenscuprenn i storbakken i Zakopane.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For å bli vurdert er kravet to plasseringer blant de 12 beste i verdenscuprenn. Siste frist for uttak er 28. januar.

- Pr. i dag er ingen hoppere OL-klare. Tommy Ingebrigtsen er klar for vurdering, sier Bjørge Stensbøl.

Roar Ljøkelsøy følger nærmest. Men han har bare én plassering blant de 12 beste. De fem andre som hopper for OL-plass i helga, er Anders Bardal, Olav Magne Dønnem, Morten Solem, Lars Bystøl og Håvard Lie.

Og alle, utenom Tommy Ingebrigtsen, kvalifiserte seg til verdenscuprennet i Zakopane i dag. Etter en meget lovende innsats endte Anders Bardal på en tredjeplass og Lars Bystøl på en gledelig fjerdeplass.

Nye sjanser

- For å komme til OL må de innfri kriteriene. Det vil si å bli blant de 12 beste i begge rennene i Zakopane. Klarer de ikke kriteriene i helga, kan hopperne kvalifisere seg i på forhånd avtalte konkurranser med internasjonal deltakelse fram til 28. januar, sier Bjørge Stensbøl.

Ekstrarenn i Norge?

COC-rennet (kontinentalcup) i Lauscha i Tyskland 26. og 27. januar kan bli en siste sjansen.

- En annen mulighet er å få til et renn med internasjonal deltakelse i Norge, helst på Lillehammer eller i Trondheim. Det kan jo være andre nasjoner som legger OL-forberedelsene sine hit til landet, sier leder av hoppkomitéen, Steinar Johannessen.

- Japan håpløst

Å sende potensielle OL-håp til v-cuprennene i Hakuba 24. januar og Sapporo 26. og 27. januar er ikke aktuelt. Det er både hoppledelsen og Olympiatoppen skjønt enige om.

- Selv om løperne skulle greid kravene i Japan, ville det vært en håpløs OL-oppkjøring. De vi har tro på, må få forberede seg ordentlig, sier Steinar Johannessen.

Ny runde

Etter helgas v-cuprenn i Zakopane skal han i møte med Olympiatoppen for en ny vurdering av situasjonen.

- Det blir ikke snakk om å sende én hopper til OL. Det blir heller ikke flere enn fire. Hvis tre løpere kvalifiserer seg, er det klart at vi sender fire slik at Norge også blir med i lagkonkurransen. Hvis to løpere kvalifiserer seg, må vi vurdere situasjonen, sier Bjørge Stensbøl. Zakopane blir ei heksegryte, med nærmere 100000 elleville polakker som vil se hjemmefavoritten Adam Malysz ta revansj for nedturen i hoppuka. Zakopane er også det siste stedet en nordmann har vunnet et verdenscuprenn.

51.PLASS: Tommy Ingebrigsten må presentere bedre enn det han gjorde i går, hvis han skal ha håp om OL-plass.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!