Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skjebnehelg for landslagsutfordrerne før hockey-VM

Debutanter kjemper om VM-plass.

TAR UT TROPPEN ETTER HELGEN: Roy Johansen leder Norge i sitt foreløpig siste VM og har de siste treningskampene før mesterskapet denne helgen. Her fra gårsdagens pressemøte.Foto: Hans Arne Vedlog  /  Dagbladet
TAR UT TROPPEN ETTER HELGEN: Roy Johansen leder Norge i sitt foreløpig siste VM og har de siste treningskampene før mesterskapet denne helgen. Her fra gårsdagens pressemøte.Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag og lørdag skal Roy Johansens utvalgte ha sine siste VM-oppkjøringskamper mot Frankrike. Flere spillere må overbevise for å plass i VM-troppen.

Backene Johannes Johannessen, Erlend Lesund og Dennis Sveum kan få sin VM-debut, mens på løpersiden er det Thomas Valkvæ Olsen og Michael Haga som kan få sine første offisielle kamper med isbjørnen på brystet.

Frisk Askers Thomas Valkvæ Olsen har vært en nyttig spiller for klubblaget i en sesong han selv regner som sitt gjennombrudd. Han har nå fått sjansen til å spille seg inn i VM-troppen.

- Jeg var aktuell i fjor år også, men da falt jeg tidlig fra. Denne gangen akter jeg å være med helt inn. Derfor blir det tøffe tak på hver eneste trening og i hvert eneste bytt framover, sier han til NTB.

God søknad Valkvæ Olsen har uansett hvordan det går mot Frankrike lagt inn en god søknad. Hans offensive egenskaper kan bli gode å ha under VM. 22-åringen scoret blant annet to av målene i de to kampene mot Russland i St. Petersburg for snart tre uker siden.

Etter at Frisk Asker ble slått ut av NM-sluttspillet av Vålerenga har Valkvæ Olsen vært en del av «Camp Roy». Det har vært knallhard trening ofte tre ganger om dagen.

- Det skal gjøre litt vond å spille ishockey, sier han om den saken.

Vant NM-gull Stavangers backtalent Johannes Johannesen har hatt en litt annen oppkjøring. Han var med å forsvare «byttå» for Stavanger Oilers, og NM-gullet ble sikret i Lørenskog Ishall for en uke siden.

Johannessens stødige backspill har fått NHL-speiderne til å se nærmere på ham, og 19-åringen blir trolig draftet tidlig under sommerens NHL-draft i Buffalo.

Sammen med Mathias Trettenes er han avlet opp i Stavangers etter hvert gode ishockeymiljø.

- Jeg begynte med ishockey i Viking etter å ha vært med pappa på Oilers-kamp i Siddishallen. Oilers hadde ikke barneavdeling og det var der jeg startet, sier han til NTB.

- Dette er bare min annen landslagssamling. Det er spennende og jeg skal forsøke å ta all lærdom jeg kan få. Det er på dette nivået man vil være, tilføyer Oilers-profilen.

Tøft VM Johannessen har fått med et par treninger under Roy Johansen og har hatt den påtroppende landslagssjefen som trener i Stavanger de to siste årene.

- Treningene er litt annerledes, men slik vil det være med alle trenere. De har sin personlige stil og de er jo litt forskjellige typer også.

Han vet at det blir tøft i VM.

- Alle lagene i VM er steingode. Jeg er ikke så opptatt av det. Det hadde vært kjekt å prøve seg i utlandet. Jeg vil jo helst spille på høyest mulig nivå.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart