Ole Gunnar Solskjær

Skjebnekamp

Ole Gunnar Solskjær har kniven på strupen. Lørdag møter de Tottenham i det som kan være en kamp for tilværelsen for nordmannen.

HARDT PRESSET: Ole Gunnar Solskjær har vært i hardt vær den siste tiden. United har kun vunnet fire av de siste ti. FOTO: Rui Vieira / AP.
HARDT PRESSET: Ole Gunnar Solskjær har vært i hardt vær den siste tiden. United har kun vunnet fire av de siste ti. FOTO: Rui Vieira / AP. Vis mer
Publisert

Tottenham Hotspur-Manchester United 18.30:

En hardt presset nordmann og hans mannskap inntar Tottenham Hotspur Stadium lørdag. Affæren beskrives som en «skjebnekamp», og ifølge rapporter kan et svakt resultat betyr slutten for Solskjær.

Ydmykelsen mot Liverpool sist helg var bare den siste i en rekke dårlige kamper for United, og nå står de overfor et beintøft kampprogram.

Første test er Tottenham, før United reiser til Bergamo for å bryne seg på Atalanta i Champions League. Etter det går turen hjem igjen for et by-oppgjør mot rivalene Manchester City.

Skal man tro Sky Sports er det disse tre kampene Solskjær har på å redde jobben sin, men et stygt tap mot Tottenham kan også bety slutten.

United har tapt hele fem av de siste ti, og listen over deres overmenn inkluderer lag som Young Boys fra Sveits, samt Aston Villa, West Ham, Leicester og Liverpool.

SLAKT: Manchester United-fans utenfor Old Trafford er enstemte og nådeløse om Ole Gunnar Solskjærs fremtid som manager. Video: Rødt Kort Vis mer

- Må vinne kamper

Fotballekspert for NRK, Carl-Erik Torp, sier seg enig i skjebnekamp-beskrivelsen, men utdyper at det ikke bare er Solskjær kampen er definerende for.

- Det er en skjebnekamp, både for Solskjærs stilling, men også for Uniteds sesong. De må begynne å vinne kamper, eller så blir det spranget til toppen veldig stort, sier han til Dagbladet.

Han mener det er vanskelig å sette fingeren på hva som ikke stemmer for tiden, men synes laget har framstått svakere defensivt enn tidligere under Solskjær.

DÅRLIG FORM: United-kaptein Harry Maguire har vært i dårlig form den siste tiden. FOTO: Martin Rickett / PA.
DÅRLIG FORM: United-kaptein Harry Maguire har vært i dårlig form den siste tiden. FOTO: Martin Rickett / PA. Vis mer

Torp tror en eventuell erstatter vil nyte godt av grunnlaget nordmannen har lagt.

- Solskjær har gjort en god jobb med å få tilbake litt av den United-kulturen fra før. Forutsetningene er lettere nå for en manager enn før han tok over, sier han.

- Rivaler håper de vinner

Fotballekspert og tidligere Arsenal-spiller Paul Merson mener Uniteds rivaler vil håpe på borteseier i lørdagens oppgjør.

- Alle i kampen om topp fire vil sitte hjemme og krysse fingrene for at Manchester United vinner sånn at Solskjær skal få bli lenger, sier han til Sky Sports.

Mersons påstand blir styrket av populariteten av sangen «Ole's at the Wheel».

Sangen, som en gang var en hyllest til nordmannen, har nå blitt rivalenes favorittmåte å gjøre narr av Manchester United på. På stillingen 0-5 på Old Trafford sto smørblide Liverpool-fans i bortesvingen og sang for full hals.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer