Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skjebnekampen kan bli en av Opdals siste i Start-drakt

Har ikke fått nytt tilbud av sørlandsklubben.

VURDERER FREMTIDA: Keeper Håkon Opdal kan spille en av sine siste kamper for Start i kveld. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
VURDERER FREMTIDA: Keeper Håkon Opdal kan spille en av sine siste kamper for Start i kveld. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Start - Mjøndalen 19.00

(Dagladet): Kveldens skjebneoppgjør mot Mjøndalen kan bli en av Håkon Opdals siste i Start-drakt. Til tross for lagets svake sesong, har Opdal vært bunnsolid året gjennom.

33-åringen har likevel ikke fått tilbud om noen forlengelse av kontrakten som utløper om drøyt to måneder. Nå vurderer Opdal fremtida.

- Jeg har vært i dialog med Start, men jeg har ikke fått et nytt tilbud. Jeg er egentlig åpen for alle muligheter, sier Opdal til Dagbladet.

Bedre enn noen gang Opdals prestasjoner i 2015 har fått enkelte til å mene at den tidligere landslagsmålvakten igjen burde være aktuell for Per-Mathias Høgmos mannskap.

Keeperen, med blant annet ti år og et seriemesterskap bak seg i Brann, er også selv fornøyd med eget spill. I slutten av september reddet han til og med ett poeng for Start med en scoring fra egen banehalvdel mot Vålerenga.

- Jeg syns at jeg har hatt en god sesong. Jeg har utviklet meg som keeper og blitt bedre på mange ting. Det er viktig for meg.

Start-direktør Even Øgrey Brandsdal forteller at klubben ikke kommenterer spillerlogistikk, men lovpriser samtidig bidraget fra sisteskansen.

- Håkon har kanskje har vært vår viktigste spiller i 2015. Han har gjort en solid innsats både på og utenfor banen. Han er en etablert spiller som har vært gull verdt for oss, sier Øgrey Brandsdal til Dagbladet.

- Ekstremt fokus I kveld er Opdal opptatt av å stenge buret på Sør Arena. Det kan i så fall bety tre svært kjærkomne poeng mot en direkte nedrykksrival. Utfallet på sesongen vil også være med å avgjøre fremtiden til Opdal.

- Litt av grunnen til at jeg ikke har fått et tilbud fra Start er nok at det er mange uavklarte spørsmål. Det gjelder jo for meg også.

Opdal ønsker ikke at hans egen situasjon skal ta fokuset vekk fra de viktige kampene som gjenstår. Før kveldens oppgjør mot Mjøndalen ligger Start på kvalikplass i Tippeligaen. I de de to neste matchene venter Stabæk på Nadderud og Molde hjemme i Kristiansand.

- Vi har et ekstremt fokus på de kampene som gjenstår. Jeg har ikke råd til å bruke energi på noe annet, sier Opdal.

- Forventer tøff kamp De siste dagene har Starts spillere og ledere oppsøkt sponsorer og fans i et forsøk på å skape et større engasjement rundt kveldens kamp. Håpet er at sørlendingene igjen vil strømme til Sør Arena og støtte laget.

- Jeg merker en mobilisering. Det har blitt kjørt en del kampanjer for å få folk på stadion. Møtene vi har hatt med folk har vært udelt positive. Det er veldig bra. Det gir energi. Om folk kan komme å støtte oss, og vi kan få kampen inn i vårt spor, tror jeg vi vinner, sier Opdal om bataljen som venter.

- Jeg forventer en tøff kamp. Mjøndalen er et fysisk sterkt lag. Vi forventer mange dueller, og at de vil bruke tid på dødballene. Vi må være klar til å ta den krigen. Så må vi prøve å få til vårt spill, for da tror jeg vi er et bedre lag enn Mjøndalen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!