Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skjebnemøte om TV-fotball

Norges Fotballforbund takket i går ja til å møte Norsk Toppfotball i morgen til et siste forsøk på å bli enige i krangelen om medierettighetene.

Mer enn året har gått siden Rosenborg, Brann og Vålerenga frontet de norske toppklubbenes krav om større medbestemmelse og en større del av kaka når den nye medieavtalen trer i kraft 1. januar 2006. Norges Fotballforbund (NFF) har hele tida stått på at det er forbundet sentralt som eier rettighetene verdt rundt 300 millioner kroner. I høst ble konflikten kraftig tilspisset da leder Olav Boksasp i Norsk Toppfotball (NT) varslet at klubbene anser rettighetene som sine, og allerede forberedte salg av disse. Arbeidet med anbudsdokumentene ble startet i november.

-  Nå er dokumentene klare. De skal behandles på et styremøte torsdag. Så blir de sendt ut til TV-selskapene i løpet av noen dager, sier Boksasp.

Seint svar

Men NT ønsker ikke å gå til dette skrittet uten et siste forsøk på å komme i ny dialog med NFF.

-  Like før jul sendte vi en invitasjon til NFF. Foreløpig har vi ikke hørt noe. Det synes jeg er synd, for nå går toget, sa Boksasp i går ettermiddag.

-  Har ikke Olav hørt noe? Det må skyldes kommunikasjonsfeil på grunn av juleferien. Vi vil gjerne møte Norsk Toppfotball. Dette skal jeg ordne straks, sa fotballpresident Sondre Kåfjord da Dagbladet ringte ham like etter samtalen med Boksasp .

-  Nå har jeg fått en bekreftende mail fra generalsekretær Karen Espelund. Positivt at de vil møte oss, sa Boksasp minutter seinere.

Neppe løsning

Men Boksasp har ikke veldig stor tro på at møtet med NFF vil løse opp flokene. Særlig ikke når han hører Kåfjords utgangspunkt.

-  Kjernespørsmålet om hvem som skal være kontraktspartner, ligger der. Og vi verken kan eller vil delegere vekk denne. Men vi kan strekke oss langt i prosessen underveis i forhold til rammene, sier Kåfjord, som også røper at NFF for lengst er i gang med å forberede sine anbudsdokumenter.

-  Dette er jo nøyaktig slik vi har det i dag, og vi i klubbene kan ikke leve med at vi ikke får noen reell innflytelse på avtalen, sier Boksasp.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media