Skjebnesuke for Ruud

I morgen spiller Christian Ruud sin viktigste turnering i karrieren. Han må minst komme til finalen, aller helst vinne, skal han nå kvalifisere seg til French Open, som er sesongens høydepunkt.

Etter nedturen i OL i fjor, og to sesonger preget av skader og spillepause, vurderte Christian Ruud å gi seg som profesjonell tennisspiller. Men etter at han fikk en datter i fjor høst, bestemte han seg for å gi seg selv en sjanse til. Han satt seg et mål, og klarer han ikke å nå det, skal det mye til for at den norske tennisnomaden fortsetter på toppnivå.

Bør vinne

Christian Ruud sa til seg selv at Det åpne franske mesterskapet i Paris i mai er et være eller ikke være for hans videre karriere. For å kunne direktekvalifisere seg til hovedturneringen er han nødt til å komme til finalen i en 50 000 dollar- turnering som starter i Mexico i morgen. Helst bør han vinne.

Årsaken er enkel. Om en uke går fristen for å melde seg på til French Open ut. Da må nordmannen være blant de 104 beste i verden for å være sikret plass i den prestisjefylte grusturneringen. Denne uka er Ruud nummer 123.

Samme mål

31 motstandere i Mexico kan gjøre livet surt for nordmannen, og mange av dem har de samme ambisjonene, nemlig å kvalifisere seg til French Open.

- Mexico er siste sjanse for å få nok poeng til å nå French Open direkte, sier Christian Ruud.

Han bekrefter at karrierer kan være på hell dersom han ikke sikrer seg en tur til Paris. Ironisk nok er det en meksikansk fajitas som har gjort det vanskelig for Christian å nå sesongens store mål. For noen uker siden ble den norske tennisveteranen matforgiftet etter å ha spist den meksikanske lefsa. Han kapitulerte på banen i Miami etter bare to sett.

- Jeg følte meg helt kake i beina, og var tappet for krefter etter å ha spydd i to dager, sier Ruud.

Skulle Ruud ryke ut, vil han likevel forsøke å nå hovedturneringen til French Open gjennom en kvalifiseringsrunde.

<B>MÅ HELST VINNE: </B>Christian Ruud står foran sin viktigste turnering i karrieren. Han må helst vinne i Mexico for å kvalifisere seg til French Open.