Marerittår for Sergej Ustjugov

Skjebnetimer etter skrekkår

Magetrøbbel etterfulgt av coronavirus og nå smerter i ryggen, nakken, skuldre og den høyre leggen. I dag avgjøres det om den russiske langrennsstjerna Sergej Ustjugov kan konkurrere i ski-VM i Oberstdorf.

MYE MOTGANG: Sergej Ustjugov har møtt mye motgang siste to år. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MYE MOTGANG: Sergej Ustjugov har møtt mye motgang siste to år. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Alt om VM

- Det er ikke sikkert at han kan konkurrere i dette VM-et i det hele tatt. Vi vil avgjøre i dag om Sergej kan delta på VM-sprinten, sier Russlands tyske landslagstrener Markus Cramer til Dagbladet.

Dagens treningsøkt vil avgjøre om Sergej Ustjugov - VM-kongen fra Lahti i 2017 - kan delta i det nært forestående verdensmesterskapet i Oberstdorf, som innledes med sprint i morgen. Sprinten er Ustjugovs i utgangspunktet beste mulighet etter en svært trøblete periode i karrieren.

Et stygt fall på lørdagens testrenn gir Ustjugov store smerter, bare et døgn før VM-sprinten, hvor det russiske hurtigtoget er en av de største medaljefavorittene og utfordrerne til de norske sprintessene.

- På søndagens testrenn falt Sergej på ryggen og skadet seg. Han har smerter i ryggen, nakken, skuldre og den høyre leggen, sier Cramer.

- Lagets fysioterapeuter jobber på spreng med Sergej fra tidlig om morgenen for å gjøre alt de kan for å få han klar til sprinten. Det kan skje at Sergej ikke konkurrerer i dette mesterskapet. Vi tar en avgjørelse etter dagens trening.

- Sergej har vært veldig uheldig, med coronavirus-plager og nå dette, sukker Cramer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer