Skjebneuke for Ståle

Torsdag avgjøres Ståle Solbakkens fotballframtid. - I prinsippet kan jeg trene neste uke, sier han.

Den norske fotballhelten, som kollapset på trening 13. mars i år, står foran ei uke som kan forandre hele livet hans. Torsdag skal han gjennom en rekke tester på Rigshospitalet i København. Testene gir svar på om Ståle kan fortsette som fotballspiller i danske FC København (FCK), eller om karrieren er over.

Vil gi noe tilbake

- Først og fremst skal jeg ta hensyn til familien min og meg sjøl. Men jeg vil gjerne gi tilbake noe til klubben, som takk for den gode behandlingen de har gitt meg, sier Ståle til den danske avisa B.T.

Ståle sier han har forberedt seg så godt som mulig til torsdagens harde tester.

- Jeg tror ikke det kommer en fullstendig avklaring om min framtid på torsdag. Selvfølgelig håper jeg på et positivt svar, men det er så mange «om» og «men». Hvis jeg får muligheten til til å spille igjen, vil jeg selvfølgelig vurdere det.

Klubbens lege, Frank Odgaard, er mannen som kanskje reddet Ståles liv, da Odgaard utførte hjertemassasje på Ståle den skjebnesvangre dagen i mars. Han legger ikke skjul på at Ståles framtid avgjøres torsdag.

Hvis legene ikke kan gi noe klart svar da, og ber om flere tester, betyr det at Ståle gjør best i å legge skoene på hylla, skriver B.T.

Savnes dypt

- Det er umulig å si hvor stor sjanse det er for at Ståle gjør comeback. Men jeg har snakket med ham om muligheten for det. Hvordan vil med- og motspillerne takle det? Hvordan vil fansen reagere? Det er viktige spørsmål, men jeg er sikker på at vi kan takle dem, hvis vi kommer dit, sier Odgaard.

FCKs trener, Roy Hodgson, har tidligere sagt hvor dypt han savner Ståle på banen. I går, etter en heller tam 1-0-seier over Viborg, sa FCK-spiss Heine Fernandez at angrepsspillet lider av at nordmannen er borte.

- Vi trenger en type som Ståle. Det offensive spillet vårt har ikke vært det samme siden han forsvant, sier han.

Og fansen fortsetter å synge etter «Ståle Supermann».

NORSK HELT: Ståle Solbakken var en av FCKs viktigste spillere. Nå håper både treneren, spillerne og supporterne at midtbanestrategen kommer tilbake.
KOLLAPS: Ståle Solbakken kollapset på trening tirsdag 13. mars. Københavns klubblege, Frank Odgaard, var tilstede på treningen og kom raskt til unnsetning. Her ankommer Ståle Rigshospitalets Traumecenter i København. Han fikk elektrosjokk og ble lagt i respirator på sykehuset.