- Skjedde ting i troppen underveis, men det holder vi for oss selv

Robben mener internt bråk ødela for Nederlands.

Arjen Robben og flere andre Nederland-spillere ypper til internt bråk og splittelse når de prøver å forklare landets enorme EM-fiasko. Foto: REUTERS/Michael Buholzer
Arjen Robben og flere andre Nederland-spillere ypper til internt bråk og splittelse når de prøver å forklare landets enorme EM-fiasko. Foto: REUTERS/Michael BuholzerVis mer

Arjen Robben og flere andre Nederland-spillere ypper til internt bråk og splittelse når de prøver å forklare landets enorme EM-fiasko.

Nederlenderne gikk inn i mesterskapet som en av de store forhåndsfavorittene til å ta EM-gullet. I stedet gikk alt på tverke for oransjetrøyene.

Søndag tapte Nederland 1-2 for Portugal, og røk ut med sisteplassen og null poeng i gruppe B. Portugal og Tyskland tok seg videre til kvartfinale.

- Vi tapte alle tre kampene (i gruppespillet). Det er vanskelig å akseptere. Vi må våge å se oss selv i speilet og si at vi mislyktes. Det er tøft å finne forklaringene. Noen ganger er det umulig å forklare. Mot Portugal startet vi bra, men så klarte vi ikke å holde spillet oppe, sa Robben etter nedturen.

Det har vært rapportert om mange interne problemer i Bert van Marwijks lag under EM i Polen og Ukraina. Flere profilerte spillere skal ha vært svært misfornøyd med å sitte på benken. Robben innrømmer at det har vært uro i den nederlandske leiren.

- Det skjedde ting i troppen underveis, men det holder vi for oss selv, sier Bayern München-vingen.

Raphael van der Vaart, som var kaptein og scoret mot Portugal, legger ingenting imellom når han beskriver Nederlands EM-innsats.

- Det er veldig enkelt: Vi var ikke gode nok. Vi tapte tre ganger og dermed er vi ute. Det vi har prestert har vært veldig, veldig dårlig. Alt gikk bare fra vondt til verre for oss, mener Tottenham-spilleren.

Nederland røk for første gang ut av et gruppespill i EM siden 1980. For to år siden var så å si samme lag VM-finalist da det ble tap for Spania.

(NTB)