Skjeggefrid og Antonsen er godt nytt for spillerne

Cato Antonsen kusker Dagbladet-banker Skjeggefrid i V65-2 i ukens V65-omgang på Bjerke. Hoppa traver sitt første løp med ny kusk og ny trener.

(Dagbladet.no): Lørdagens V75-omgang ble mer dramatisk enn ønsket for Cato Antonsen. Etter å ha vunnet V75-2 med stallhesten Auro News rakk han så vidt tilbake til stallsiden med hesten før han besvimte og falt ut av sulkyen.

- Jeg er pigg og fin igjen nå, forsikrer kuske-Cato til Dagbladet.no.

- Jeg hadde vel kanskje spist litt lite og i denne bransjen blir det noen ganger lite søvn og hvile og mye jobbing, forteller han.

- Men det gikk heldigvis bra.

Onsdag setter han seg opp bak Skjeggefrid, en tøff trønderhoppe i V65-2.

- Jeg har kjørt noen runder med henne på Momarken og hun kjentes fin ut. Det skal være en bra hest og jeg synes hun har en god seierssjanse, sier Cato Antonsen om hoppa som har flyttet til Østlandet og nå trenes av Kim Åge Rokkan.

Catos egne vurderinger av sine oppsitt:

- Stallhesten Aurora Sign (V65-5) holder fin form. Hun ble strøket sist, da jeg hadde en del hester med halsproblemer på stallen. Hun er blitt behandlet. Aurora Sign er ingen sprinter, men hun gjør alltid veldig gode løp. Med tempo og klaff tror jeg hun ender langt fremme igjen.

SPURTER FORBI ALLE. Skjeggefrid (til venstre) slo ganske enkelt bedre hester på den gamle hjemmebanen Leangen, enn det hoppa møter på Bjerke onsdag. Foto: HESTEGUIDEN.COM
SPURTER FORBI ALLE. Skjeggefrid (til venstre) slo ganske enkelt bedre hester på den gamle hjemmebanen Leangen, enn det hoppa møter på Bjerke onsdag. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

Voje Frigg (8. løp)er en fersk 3-åring som travet et fint prøveløp. Da hadde han mer inne. Jeg tror han kan ned mot 1.34-35 på distansen. Jeg tror på en plass langt fremme, sier Cato Antonsen.

Sterk og travsikker

Kim Åge Rokkan trener et fåtall hester på sin stall i Askim. Onsdag debuterer Skjeggefrid i hans regi.

- Jeg har hatt Skjeggefrid i trening i to uker, forteller Kim Åge Rokkan.

- Jeg er litt usikker på henne første gang ut for meg. Jeg vet det er ei bra hoppe, og hun har virket veldig fin i trening. Skjeggefrid kan mye og har et fint løp på papiret. Det er ikke så dårlige hester hun møter, men hun står ikke tilbake for noen, sier treneren.

- Hun virker travsikker og flink. Hun må passes litt, men hun varsler galoppen, og hopper ikke umotivert. Jeg tror ikke det er noen stor galoppfare. Hun har travet feilfritt i de siste løpene sine. Hun kom med bra meritter fra Leangen. Skjeggefrid står fint til og er rask i vei, men må passes litt i starten. Hun går på veldig selv, og det er fin fart i henne.

- Hun er sterk og god og jeg har tro på seier, sier trener Kim Åge Rokkan om Dagbladets banker.

Favoritt i amatørløpet

Thomas Mjøen kommer også fra Trøndelag. Han kusker favoritten Ånøyknekten i V65-3, Dagbladets andre banker i denne V65-omgangen.

Med tanke på det Ånøyknekten har vist i det siste synes jeg han bør være favoritt. Han har hatt en voldsom utvikling og er sterk. Han har alltid fine avslutninger å by på. Ånøyknekten er kanskje ikke av de raskeste fra start, men han går til mål. Det er flere gode trønderhester på farten her, og det er et litt åpent løp, men jeg synes han bør regnes som en av favorittene. Jeg har forhåpninger om å kjempe helt i toppen, sier Thomas Mjøen til Dagbladet.no.

KOLLAPSET. Cato Antonsen kollapset etter at han hadde vunnet et V75-løp lørdag.
HELT KLAR IGJEN. Cato Antonsen er helt klar og friskmeldt foran kuskeoppgaven bak Dagbladets banker Skjeggefrid.
FLINK AMATØR. Thomas Mjøen blir favoritt i et amatørløp onsdag. Det synes han er helt greit.