SKJEGGETE: Petter Solberg og hans mannskap har bodd i garasjen i to uker for å få Petters rallycrossbil klar til EM-sesongen, og Petter skal ikke barbere seg før bilen er klar. Foto: Privat
SKJEGGETE: Petter Solberg og hans mannskap har bodd i garasjen i to uker for å få Petters rallycrossbil klar til EM-sesongen, og Petter skal ikke barbere seg før bilen er klar. Foto: PrivatVis mer

Skjeggete Solberg ser fram til å barbere seg

Men han får ikke ta skjegget riktig ennå.

(Dagbladet): Petter Solberg og hans mannskap har bodd i garasjen i to uker for å få Petters rallycrossbil klar til EM-sesongen i rallycross, som starter på Lydden Hill i England til søndag.

- Vi har jobbet døgnet rundt i 14 dager på verkstedet i Torsby. Jeg har ikke vært hjemom engang. Jeg har bodd her sammen med gutta, sier Petter Solberg til Dagbladet.

Ikke testet ennå Petter har satt seg høye mål foran karriereskiftet fra rally til rallycross. Målsettingen er å bli europamester i den grommeste klassen - Supercars - allerede første året, og planen er at hans Citroën DS3 skal være god nok til å vinne allerede det første løpet.

- Foreløpig har jeg ikke kjørt en meter med bilen, for vi er ikke helt ferdige ennå. Planen er å dra til Frankrike seinere i dag for å få testet før EM-åpningen til helga, sier Petter Solberg.

Droppet barberingen I hockeyverdenen er det utbredt fenomen at utøverne ikke barberer seg i sluttspillet. For lagene som går til finalen blir det en lang stund uten barbering, og tanken bak er at det kreves barske mannfolk for å vinne.

Petter Solberg har bestemt seg for å vente med barbering til bilen er klar. Nå er det gode to uker siden rallyverdensmesteren fra 2003 lot barberhøvelen gli over ansiktet.

- Det begynner å klø i skjegget nå, ja, så jeg ser fram til å ta fram barberskummet. Og i tillegg er vi slitne, alle mann, på grunn av lite søvn de siste to ukene. Men det er verdt det, om bilen er tipp topp til helga, sier Petter Solberg til Dagbladet.

600 hester Med nesten 600 hester i motorrommet og 950 newton-meter dreiemoment, så skal den 1230 kilo tunge kjerra sparke kraftig fra seg. 

I EM-åpningen skal han blant annet bryne seg på storebror Henning, som skal kjøre noen utvalgte EM-runder i rallycross i år, mens han jobber med å få på plass en finansiering av fortsatt rally-satsing.

Brødreduell Henning Solberg får leie en Saab 9-3 av av den tidligere rallycrosshelten Per Eklund.

- Hvem av dere er den beste rallycrosskjøreren?

- Jeg vet da f...., jeg. Vi får se, da. Jeg synes det er kjempegøy at han prøver seg i rallycross, selv om det ikke er så lenge siden han sa at han ikke kom til å gå over til rallycross, sier Petter Solberg.

Sist han kjørte rallycross, i 1994 og 1995, vant han 19 av 21 løp i Norge det første året, og 15 av 19 det andre året.

RALLYCROSS-MONSTER: Her er de første bildene av Petter Solbergs nye rallycrossbil, en toppspekket Citroën DS3. EM-åpningen er til helga, i England. Foto: Privat
RALLYCROSS-MONSTER: Her er de første bildene av Petter Solbergs nye rallycrossbil, en toppspekket Citroën DS3. EM-åpningen er til helga, i England. Foto: Privat Vis mer