GOD KAMP:  Per Ciljan Skjelbred. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GOD KAMP: Per Ciljan Skjelbred. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Skjelbred: - Stikker du hodet fram, blir du halshogget uansett

Revansjerte seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Norge - Kroatia 2-0 (0-0)

ULLEVAAL (Dagbladet): Akkurat da ekspertene lurte på om Per Ciljan Skjelbred er riktig kaptein for Norge, kom svaret: 28-åringen leverte en kanonkamp mot Kroatia i går kveld.

- Revansje? Stikker du hodet fram i Norge, så blir du halshogget uansett. Sånn er det bare. Og sånn er det i dette gamet. Heldigvis har jeg hodet til moren min, sier Hertha-spilleren etter 2-0-seieren.

EM-KVALIFISERING, GRUPPE H

Italia — Bulgaria 1 - 0
Malta — Aserbajdsjan 2 - 2
Norge — Kroatia 2 - 0

Italia 8 5 3 0 11 - 5 18
Norge 8 5 1 2 10 - 8 16
Kroatia 8 4 3 1 16 - 5 15
Bulgaria 8 2 2 4 7 - 9 8
Aserbajdsjan 8 1 3 4 6 - 13 6
Malta 8 0 2 6 3 - 13 2

Vinneren, gruppetoer og beste gruppetreer til EM-sluttspillet i Frankrike 2016. De åtte øvrige gruppetreerne til omspill.
Gjenstående kamper: 10/10 Norge — Malta, Aserbajdsjan — Italia, Kroatia — Bulgaria, 13/10 Italia — Norge, Bulgaria — Aserbajdsjan, Malta — Kroatia.

Torsdag i forrige uke ble han benket mot Bulgaria. Til sammen er han blitt byttet ut i ni av elleve kamper som kaptein. Ganske spesielt. Og de siste dagene har kritikerne raslet med sablene. Blant annet TV 2-ekspert Jahn Ivar «Mini» Jakobsen:

- Jeg ville valgt Stefan Johansen eller Ørjan Nyland som kaptein.

- Naturlig Skjelbred har registrert antydningen til debatt, men sier:

- Dette er mest dere. Når du holder på med idrett i et lite land med mye presse, er det alltid noen som føler for å si noe. Det er naturlig. Men du blir vant til det.

I går var det full fres, helt til han ble erstattet av Håvard Nielsen etter 90 minutter. Men det var et taktisk bytte. Skjelbredblir belønnet med sju poeng på Dagbladets børs.

- Vi møtte et bra lag, og måtte være fokusert. Hvis vi ikke var 110 prosent, ville de straffe oss. Jeg synes vi kontrollerte fint. De skapte ikke mye. Det mener jeg er bra mot et sånt lag.

Ragnarok Norges kaptein er tilfreds med de siste dagene. Før kampen mot Bulgaria torsdag ble det skissert et slags ragnarok. Hva hvis vi taper? Men det ble seier, 1-0.

Seks poeng i løpet av fire dager: For første gang på lenge kokte Ullevaal. Stemningen fra Drillos glansdager på 90-tallet var tilbake.

- Det var to vakre mål. Noe mer er det egentlig ikke å si, påpeker Skjelbred.

- Og nå drømmer du om EM i Frankrike neste år?

- Vi drømmer hver dag, vi. Nå er det bare å fortsette. Det er hardt arbeid som skal til. Så får vi gjøre jobben vår, og dere (pressen) gjøre jobben deres, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer