Skjelbred: - Stikker du hodet fram, blir du halshogget uansett

Revansjerte seg.

GOD KAMP:  Per Ciljan Skjelbred. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GOD KAMP: Per Ciljan Skjelbred. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Norge - Kroatia 2-0 (0-0)

ULLEVAAL (Dagbladet): Akkurat da ekspertene lurte på om Per Ciljan Skjelbred er riktig kaptein for Norge, kom svaret: 28-åringen leverte en kanonkamp mot Kroatia i går kveld.

- Revansje? Stikker du hodet fram i Norge, så blir du halshogget uansett. Sånn er det bare. Og sånn er det i dette gamet. Heldigvis har jeg hodet til moren min, sier Hertha-spilleren etter 2-0-seieren.

Torsdag i forrige uke ble han benket mot Bulgaria. Til sammen er han blitt byttet ut i ni av elleve kamper som kaptein. Ganske spesielt. Og de siste dagene har kritikerne raslet med sablene. Blant annet TV 2-ekspert Jahn Ivar «Mini» Jakobsen:

- Jeg ville valgt Stefan Johansen eller Ørjan Nyland som kaptein.

- Naturlig Skjelbred har registrert antydningen til debatt, men sier:

- Dette er mest dere. Når du holder på med idrett i et lite land med mye presse, er det alltid noen som føler for å si noe. Det er naturlig. Men du blir vant til det.

I går var det full fres, helt til han ble erstattet av Håvard Nielsen etter 90 minutter. Men det var et taktisk bytte. Skjelbredblir belønnet med sju poeng på Dagbladets børs.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.