Skjelbred advarer Høgmo: - Vi må ikke bli hodeløse

Per-Mathias Høgmo har gjort Norges overgangsspill til denne påskens evangelium. Kaptein Per Ciljan Skjelbred håper vi ikke blir for religiøse.

KAPTEINEN ADVARER TRENEREN: Per Ciljan Skjelbred er enig i at Norge må bli mer gjennombruddshissige og ta flere overganger enn tidligere. Men han advarer mot enten/eller-problematikken. Fordi det koster for mye å krefter å kjøre kontringer hele tiden. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
KAPTEINEN ADVARER TRENEREN: Per Ciljan Skjelbred er enig i at Norge må bli mer gjennombruddshissige og ta flere overganger enn tidligere. Men han advarer mot enten/eller-problematikken. Fordi det koster for mye å krefter å kjøre kontringer hele tiden. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TALLINN (Dagbladet.no): Landslagstrener Per-Mathias Høgmo innrømmer at ønsket om mer spill og trygghet med ball har gått på bekostning av Norges gjennombruddshissighet. Det ønsker han derfor å gjøre noe med inn mot VM-kvalifiseringen. Og på treningene før årets første landskamp mot Estland her i Tallinn har overgangsspillet stått i fokus.

Nå skal Norge bli mer direkte etter ballerobringer.

- Vi har sett at vi flere ganger har vendt hjem og spilt ballen bakover når det faktisk har vært gode kontringsmuligheter, sier Høgmo.

- Nå vil jeg ha ballen framover i ledige rom så ofte som mulig.

Ikke bli hodeløse Landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred er hundre prosent enig i oppjusteringen av spillestilen og Norges forbedringspotensial i overgangsspillet. Men han advarar mot enten/eller-tankegangen som fort blir tema når det handler om å ta en overgang eller ikke.

- Som lag må vi ikke bli blinde på det og tro vi skal kjøre alle overganger, sier Norges kaptein.

- Vi må rett og slett ikke bli hødeløse.

- Og med det mener du?

- At det koster krefter. Mye krefter. Og at man må velge de overgangene man kjører helhjerta og hundre prosent. Og sånt krever øving, det er ikke bare å si vi skal gjøre det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer