TAP I EUROPA: Per Ciljan Skjelbred og Hertha Berlin dro fra Östersund med 0-1 i kofferten i går kveld. Foto: NTB Scanpix
TAP I EUROPA: Per Ciljan Skjelbred og Hertha Berlin dro fra Östersund med 0-1 i kofferten i går kveld. Foto: NTB ScanpixVis mer

Hertha Berlin i Europa League

Skjelbred angrer ikke på Norge-nei. Mener Nordtveit «blir pisset på»

Ga seg på fotballandslaget i vinter. Satser alt i Hertha Berlin, som gikk på en supersmell mot Östersund i Europa League.

(Dagbladet): Per Ciljan Skjelbred (30) og Hertha Berlin fikk ingen hyggelig tur til Östersund denne uka. I går kveld tapte Bundesliga-klubben sensasjonelt 1-0 for laget fra Midt-Sverige.

I dag blir Skjelbred og co. slaktet i den tyske papiravisa Bild. Nordmannen får karakteren fem på en skala fra én til seks, der seks er verst.

FÅR KRITIKK: Håvard Nordtveit. Foto: NTB Scanpix
FÅR KRITIKK: Håvard Nordtveit. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Skjelbred vakte for øvrig oppsikt da han i februar valgte å gi seg på landslaget. «Jeg har ikke lenger motivasjonen som trengs», erklærte han. Til Adresseavisen i dag forteller eks-kapteinen at han ikke angrer på valget. Han er kritisk til mye av det som blir skrevet om landslaget.

Skjelbred sier:

- Nå synes jeg bare det er artig å følge laget som tilskuer. Når jeg har trukket meg litt vekk og ser inn på hva som blir skrevet og sagt, så må jeg nesten le litt, av og til.

Skjelbred - som stoppet på 43 landskamper - synes mye av kritikken er ufortjent.

- Vi har en spiller i Hoffenheim (Håvard Nordtveit), som for øyeblikket spiller for et av de beste lagene i Europa, men likevel blir pisset på.

Henriksen-sjokk

Skjelbred var kaptein under regimet til Per-Mathias Høgmo. Laget var ofte gjenstand for kritikk, ikke minst etter EM-playoffen mot Ungarn høsten 2015. Markus Henriksen startet som spiss, et valg som sendte sjokkbølger gjennom det norske ekspertkorpset i Budapest.

- Jeg er totalt sjokkert. Jeg så ikke Henriksen komme, sa NRK-ekspert Tom Nordlie til Dagbladet før kampen.

- Det får være historie, sier Skjelbred til Adresseavisen.

COVER PÅ SPORTEN: Slik feirer Aftonbladet Östersunds 1-0-seier over Hertha Berlin.
COVER PÅ SPORTEN: Slik feirer Aftonbladet Östersunds 1-0-seier over Hertha Berlin. Vis mer

- Det gidder jeg ikke å rippe opp i. Alle vet hva som skjedde. Vi som var på banen var ikke gode nok, rett og slett. Det var veldig synd, for det var kanskje den muligheten vi hadde til å snu hele greia.

Nyter tillit

Skjelbred nyter stor tillit i Hertha Berlin. Han spiller fast uke etter uke. Da han trakk seg fra landslaget, var argumentet også at han ønsket å tilbringe mer tid med sine to barn.

Sesongstarten i Bundesliga har vært middels. Hertha Berlin ligger på åttendeplass med åtte poeng. Opp til serieleder Borussia Dortmund er det åtte poeng. Verre er det med Europa League, der laget ligger sist i gruppe J med ett poeng.

Andrekeeper Thomas Kraft blir prioritert foran Rune Almenning Jarstein i Europa-spillet. I Bundesliga er nordmannen fortsatt førstekeeper. Kraft er imidlertid den som får best børskarakter i dagens Bild etter kampen i går, nemlig to.

- Pinlig, skriver avisa om forestillingen.

- Fotballverdens nye elsklinger, melder svenske Aftonbladet i papirutgaven i dag.

Europa League
Östersund22003-06
Zorya Lugansk21011-23
Athletic Bilbao20110-11
Hertha Berlin20110-11