Skjelbred blir Norges landslagskaptein

Bekreftet på Wembley nå.

LONDON (Dagbladet): Etter et par ukers betenkningstid har landslagsledelsen nå bestemt seg:

Per Ciljan Skjelbred blir Norges neste landslagskaptein i fotball. Det bekreftet landslagssjef Per-Mathias Høgmo på en pressekonferanse i Wembleys kjeller for få minutter siden.

Skjelbred etterfølger Brede Hangeland (33), som var landslagskaptein i seks år før han i august bestemte seg for å takke nei til videre spill for Norge.

Ved siden av Rooney Kapteinens første oppgave blir å lede det norske landslaget ut på gigantiske Wembley i morgen, side om side ved Wayne Rooney - som også innleder sin epoke som engelsk kaptein i privatkampen mot Norge.

Men både for landslagssjef Høgmo, hans kaptein og resten av det norske mannskapet er det tirsdag 9. september alvoret starter. Da kommer Italia til Ullevaal for å innlede EM-kvalifiseringen.

- Skjelbred får med seg Tarik Elyounoussi og Tom Høgli i kapteinsgruppa, forklarer Høgmo.

- Et stort rom Da Dagbladet snakket med Skjelbred mandag kveld, sa han dette om arven etter Hangeland:

- Det er et stort rom som vi må fylle, det er det ingen tvil om. Brede Hangeland er et stort navn i norsk fotballsammenheng, ja, i europeisk for den del. Han har vært en veldig viktig brikke for oss i mange år. En bauta i midtforsvaret. Det er et hull ikke bare én skal fylle. Vi er mange som må bidra til det.

- Kan du bli norsk landslagskaptein?

- Hehe. Nei, det har jeg ingen kommentar til.

- Per sleit det første året i Tyskland, men han sto på, og fikk mye suksess i Hertha Berlin. Så jeg er veldig fornøyd med ham, sier Høgmo på pressekonferansen nå i kveld.

- Kapteinsvervet viktig, for han og de to andre i teamet blir brukt i en del diskusjoner. De er en viktig gruppering, og de forplikter å gå foran med et godt eksempel både på og utenfor banen, forteller Høgmo.