Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skjelbred er inspirert av Tetteys proffeventyr

- Flere som har betydd mye for meg har reist ut, sier han. Dermed er det mindre som holder ham igjen i RBK.

GEBÆREGUTTER: Alexander Tettey (t.v.) og Per Ciljan Skjelbred er yngst i Drillos tropp mot Sveits, og må finne seg i å lempe den tyngste utstyrsbagen. Foto: Jon-Michael Josefsen, Scanpix
GEBÆREGUTTER: Alexander Tettey (t.v.) og Per Ciljan Skjelbred er yngst i Drillos tropp mot Sveits, og må finne seg i å lempe den tyngste utstyrsbagen. Foto: Jon-Michael Josefsen, Scanpix Vis mer

|||
GENÈVE (Dagbladet): De tidligere RBK-kompisene Alexander Tettey (23) og Per Ciljan Skjelbred (22) stortrives i hverandres selskap.

Og etter at Tettey ble hentet inn som reserve i troppen til kampen mot Sveits, er de nå gjenforent i Genève. Fleipen sitter løst.

- «Black and White», gliser Skjelbred.

- Jeg har ikke savnet ham så mye, det er bare han som savner meg.

Tettey innrømmer at selv om det begynner å gå seg til i Frankrike og Rennes, flyr noen tanker hjem til gamle venner også.

- Jeg har begynt å kose meg veldig bra, men det er klart du savner «gutta boys». Nå treffes vi jo igjen her. Det er gøy å se igjen Per og Daniel. Demidov skulle jo vært her også, men han ble sjuk.

Juvelen som ble
Det var Per Ciljan Skjelbred som ble omtalt som den nye juvelen i norsk fotball. Det var han som hele tiden ble knyttet til diverse utenlandske klubber. Nå er Ciljan fortsatt i Rosenborg, mens kompisen Tettey lykkes i fransk fotball.

STOLT: Per Ciljan Skjelbred sier han er stolt og glad på kompisens vegne etter at  Alexander Tettey har lykkes i franske Rennes.
Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix
STOLT: Per Ciljan Skjelbred sier han er stolt og glad på kompisens vegne etter at Alexander Tettey har lykkes i franske Rennes. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix Vis mer

Mellom de ertende meldingene, er Skjelbred selvsagt glad for at  Tettey har klart det.

- Jeg er stolt på Tetteys vegne. Det er i alle fall bra at en av oss har kommet seg ut og fått prøve seg på profflivet.

Samtidig er det også en inspirasjon for Skjelbred, som ikke legger skjul på at det frister å få prøve seg på internasjonalt klubbnivå.

- Det er klart det gir mersmak på å komme seg til utlandet når man ser andre får det til, sier han.

Lobbyvirksomhet
Ciljan understreker at han trives i Rosenborg, og at han er veldig glad i klubben sin. Samtidig preges fotballen av at folk flytter på seg over klubb- og landegrensene. Da er det kanskje mindre som holder en igjen etterhvert.

- Det er flere folk som har betydd mye for meg som har reist ut. Så dersom det skjer noe, må vi jo se på det, sier Skjelbred.

Før han begynner å mobbe Tettey med at han skal komme til Rennes for å ta plassen fra ham.

- Har du drevet reklame for Per i Frankrike, Tettey?

- Det kan jeg ikke si noe om. Ingen kommentar, gliser Tettey.

- Vi driver litt lobbyvirksomhet, sier radarparet med smil som signaliserer at påstanden bør tas med store doser salt.

- Feriemodus
For Rosenborg er sesongen over uvanlig tidlig i høst. Det er første gang i karrieren at Skjelbred opplever å gå inn i november uten å ha klubbkamper å forberede seg til. Nå er det bare snakk om holde seg i form til ferien i desember.

Det gjelder også de andre tippeligaspillerne i landslagstroppen. Hva betyr det for kampen mot Sveits i morgen kveld?

- Det er nok litt feriemodus for enkelte, sier Skjelbred.

- Men det er gøy å treffe gamle kjente. Jeg håper vi får en fin helg sammen her, bare nyter det og får trent godt.

Og dersom Drillo gir ham tillit mot Sveits, går det jo an for Skjelbred å legge inn en søknad om å få følge etter kamerat Tettey ut i Europa.

GJENSYNSGLEDE: Til tross for gode dager i Rennes, setter Tettey stor pris på å treffe igjen kompisen fra RBK.
Foto: Jon-Michael Josefsen, Scanpix
GJENSYNSGLEDE: Til tross for gode dager i Rennes, setter Tettey stor pris på å treffe igjen kompisen fra RBK. Foto: Jon-Michael Josefsen, Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media