Fotball

Skjelbred ferdig på landslaget

- Jeg har ikke lenger motivasjonen som trengs. 

GIR SEG PÅ LANDSLAGET: Per Ciljan Skjelbred. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
GIR SEG PÅ LANDSLAGET: Per Ciljan Skjelbred. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LAHTI (Dagbladet): Etter 43 kamper med flagget på brystet gir Per Ciljan Skjelbred (29) seg på landslaget. Det bekrefter kapteinen selv i en pressemelding.

Skjelbred debuterte på A-landslaget mot Tyrkia 28. mars 2007. Han kommer ikke til å spille under den nye treneren, Lars Lagerbäck.

- Han var med i mine planer, og vi skulle gjerne hatt med Per Ciljan Skjelbred videre på landslaget, sier svensken.

- Utrolig stolt

I en pressemelding skriver Skjelbred:

Kjære landslag: takk for meg.

Jeg er utrolig stolt av å komme fra verdens vakreste land! Et land hvor vi har det så ufattelig godt, hvor dugnadsånden lever og hvor menneskene er åpne, varme og rause. Jeg er stolt over å ha spilt 15 år med nettopp det NORSKE flagget på brystet.

Opp igjennom årene har jeg spilt side om side med mange flotte og talentfulle gutter, som etterhvert har blitt til staute menn.

SISTE OPPTREDEN: Landskampen mot Tsjekkia i november ble Per Ciljan Skjelbreds siste med flagget på brystet. Foto: NTB Scanpix
SISTE OPPTREDEN: Landskampen mot Tsjekkia i november ble Per Ciljan Skjelbreds siste med flagget på brystet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Når det nå kommer en ny landslagstrener føler jeg at dette er et passende tidspunkt for å gi drakten min til en av de nye, unge guttene som banker på landslagsdøren.

Jeg har ikke lenger den motivasjonen som trengs for å spille på landslaget og har lyst til å prioritere tiden sammen med mine to vakre barn.

Jeg håper at guttene som nå skal spille med det norske flagget på brystet får tid og ro til å utvikle seg, at de får mange minnerike opplevelser og - viktigst av alt: at de har det gøy med å spille landslagsfotball. Jeg har stor tro på det norske laget og alle de flotte spillerne vi har i Norge. Både på herre- og damesiden.

Tusen takk til lagkamerater for alle de fine stundene både på og utenfor banen. Tusen takk til støtteapparatet som har ordnet ALT for oss på samlinger! Og TUSEN takk til fansen, til dere som reiser, heier, fryser, roper, gråter og ler med oss.

Med dette forlater kapteinen skuta. Ei skute med godt mannskap og en ny los, som har stø kurs mot neste mesterskap - lykke til! Jeg heier på dere.

Skjelbred skrev i fjor sommer under på en ny kontrakt med Hertha Berlin. Den varer til 2019. Laget ligger på sjetteplass i Bundesliga, og spilte 1-1 mot Bayern München seinest i helga.

Skjelbred har fått gode kritikker i Tyskland for sin rolle sentralt på midtbanen. Under landslagets forrige sjef - Per-Mathias Høgmo - ble han brukt på høyre side, noe som ikke alltid slo heldig ut.

- Lykke til

Norges Fotballforbund skriver i en pressemelding at toppfotballsjef Nils Johan Semb er tilgjengelig for spørsmål på Ullevaal stadion fra klokka 15.00. I pressemeldingen fra fotballforbundet sier Semb:

HOLDER DØRA ÅPEN: Lars Lagerbäck. Foto: John T. Pedersen 
HOLDER DØRA ÅPEN: Lars Lagerbäck. Foto: John T. Pedersen  Vis mer

- Per har ferdigheter og en internasjonal erfaring som vil bli savnet, og han har vært en god rollemodell som landslagskaptein både på og utenfor banen. Samtidig respekterer vi det som er en gjennomtenkt avgjørelse fra hans side. Jeg vil på vegne av norsk fotball takke Per for innsatsen og måten han har representert landslaget på, og vi ønsker ham lykke til med karrieren i Bundesliga.

Forstår avgjørelsen

Lagerbäck sier:

- Jeg forstår avgjørelsen. Når han mangler motivasjon, er dette en riktig beslutning. Jeg har sagt til Per at døren til landslaget står åpen hvis suget etter landslagsspill kommer tilbake.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer