GJØR DET BRA: Hertha Berlin har blitt en trygg havn for Per Ciljan Skjelbred. Der får han spille jevnt, og leverer også varene. Foto: SCANPIX/AFP / JOHN MacDOUGALL
GJØR DET BRA: Hertha Berlin har blitt en trygg havn for Per Ciljan Skjelbred. Der får han spille jevnt, og leverer også varene. Foto: SCANPIX/AFP / JOHN MacDOUGALLVis mer

Skjelbred hylles som enestående løpsmaskin

- En av våre mest sentrale, mener Hertha-manageren.

(Dagbladet): Det er spesielt i de tre siste kampene Per Ciljan Skjelbred har vist sin løpskapasitet.

Mot henholdsvis Hannover, Borussia Mönchengladbach og sist Bayern München, har nordmannen tilbakelagt 12,6, 12,8 og 12,8 kilometer i løpet av kampen.

Totalsnittet er på 11,7 kilometer per kamp, mot ligasnittet på 10,5 kilometer. Det imponerer blant annet storavisa Bild, som har tatt med seg Skjelbred til bilmuseet Classic Remise i Berlin for å hylle løpsmotoren hans.

«Sterke tall!», slår Bild fast, og får støtte av Hertha Berlin-manager Jos Luhukay:

- Løpskapasiteten hans er enestående. Han er en av våre mest sentrale midtbanespillere, sier 50-åringen.

Gått på skinner Skjelbred selv mener løpingen alltid har vært et av hans fortrinn.

- Jeg løp alltid mye som barn. Dette er en del av spillestilen min, og det gjør meg ingenting, sier nordmannen, som har spilt seg til fast plass på det femteplasserte hovedstadslaget.

- Etter klubbskiftet har det meste gått på skinner for min egen del. Vi har spilt bra fotball, jeg har fått spilltid og jeg har en trener som har trua på meg. Dessuten kler spillestilen meg veldig godt, sa Skjelbred da Dagbladet møtte ham i forbindelse med landslagssamlingen i oktober.

Interesse Nordmannen er på lån fra Hamburg denne sesongen, men er ikke fremmed for å fortsette i Hertha. Manager Luhukay sier imidlertid at det er for tidlig å ta stilling til om det er aktuelt å forsøke å forlenge avtalen.

Samtidig hevder Skjelbreds tyske rådgiver Andy Niedzwiecki at interessen rundt nordmannen er økende.

- Den har økt betraktelig, men for øyeblikket vil han bare gjøre det bra med Hertha. Han er veldig fornøyd med å få spille, og med støtten fra trenere og fans, sier agenten.