Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skjelbred kan forsvinne fra Hertha Berlin

Fem klubber har meldt interesse.

PÅ VEI BORT?   Per Ciljan Skjelbred.   Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
PÅ VEI BORT? Per Ciljan Skjelbred. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

HERNING (Dagbladet): Per Ciljan Skjelbred (26) har fått en ny vår som fotballspiller etter utlånet til Hertha Berlin. Nå blir rådgiveren ringt ned av klubber i Tyskland og England.

- Interessen rundt ham øker. Vi er blitt kontaktet av fire-fem klubber i Bundesliga og Premier League, sier rådgiver Jan Egil Ludvigsen til Dagbladet.

Skjelbred forbereder seg til vennskapskampen mot Danmark i morgen. Han og resten av landslaget er i Herning, der novembervinden feier iskaldt over treningsbanene.

Men i kulissene foregår det en heit dragkamp om 26-åringen fra Trondheim.

Eksploderte Det hele eksploderte etter overgangen til Hertha Berlin i september. Skjelbred er fortsatt eiendommen til Hamburg, men lånes ut til den tradisjonsrike klubben fra den tyske hovedstaden.

Hertha ligger på 7. plass i Bundesliga. Tolv kamper er spilt, og nordmannen har sluppet til i hele 657 minutter. Han har også scoret ett mål.

Nylig ble han intervjuet av storavisa Bild. Trønderen er bilgal, og ble presentert som «motoren» i laget. Det var en betegnelse med dobbel bunn.

- Jeg har jobbet knallhardt i to-tre år for å bevise at jeg er god nok, sier han.

God kombinasjon Skjelbred og Hertha-trener Jos Luhukay har vært en god kombinasjon. Hva som skjer videre, avhenger også av skjebnen til den nederlandske 50-åringen.

Skjelbreds utlånsavtale går ut etter sesongen. Det samme gjør kontrakten til Luhukay.

- Jeg vet ikke helt hva Hamburg og Hertha tenker. Men jeg håper vi får til en løsning rundt juletider, sier Skjelbred. Samtidig vaker andre klubber som gjedder i sivet rundt midtbanespilleren.

- Det er naturlig at interessen øker når han har gjort det så bra, sier rådgiveren.

- Men Per har fullt fokus på Hertha Berlin. Han er veldig glad for å ha tillit hos treneren og fansen.

Horn i siden Skjelbred er også en av favorittene til landslagssjef Per-Mathias Høgmo. Mens Drillo helt tydelig hadde et horn i siden til trønderen, vil Høgmo bruke ham for hva han er verdt.

PÅ PLASS I DANMARK:   Per Ciljan Skjelbred (t.h) og Mats Møller Dæhli på gårsdagens trening i Herning. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
PÅ PLASS I DANMARK: Per Ciljan Skjelbred (t.h) og Mats Møller Dæhli på gårsdagens trening i Herning. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Foreløpig står han med 20 landskamper og ett mål.

- Jeg har hele tida hatt troen på meg selv. Når jeg ikke fikk spille i Hamburg, hvilket jeg var forberedt på, visste jeg at det bare var én vei ut!

- Skremmende På treningen i går oste han av fightervilje. Og hvem vet hvor det ender: Kanskje i Premier League.

Likevel er han fast bestemt på at verdens beste fotballag befinner seg i Tyskland.

- For snart tre uker siden møtte vi Bayern München. Det var en syk opplevelse. Hver spiller er skremmende god. Laget består av en fin kombinasjon råskap og ro.

Om treningskampen mot Danmark, og den påfølgende mot Skottland i Molde, sier han:

- Det blir åpent. Vi ønsker å spille fin fotball.

Sannsynligvis sitter det også en agent eller tre på tribunen.

I DUELL:  Hertha Berlin ligger på 7. plass i Bundesliga. Og Per Ciljan Skjelbred har vært god. Foto: NTB Scanpix
I DUELL: Hertha Berlin ligger på 7. plass i Bundesliga. Og Per Ciljan Skjelbred har vært god. Foto: NTB Scanpix Vis mer