Skjelbred merker slitasje: - Jeg har slitt med knærne lenge

Kaller sesongen turbulent.

Norge-Aserbajdsjan 0-0:

ULLEVAAL (Dagbladet): Det var sesongen da Per Ciljan Skjelbred sikret en permanent overgang til en Bundesliga-klubb han visste ville gi ham spilletid (Hertha Berlin). Og det var sesongen da han ble utnevnt til landslagskaptein av Per-Mathias Høgmo.

Sent i går kveld ble den avsluttet, gjennom den nitriste 0-0-forestillingen hjemme mot Aserbajdsjan. Skjønt, sent og sent. Skjelbred ble plukket av banen etter 54 minutter, og da var klokka ennå ikke nådd 22.00.

At Høgmo bytter ut sin kaptein er nærmere en regel enn et unntak. Da Skjelbred på vei ut fra Ullevaal stadion ble spurt om det var frustrerende å ikke få fullføre landskamper, svarte han:

- Nei, altså, nå har jeg vært skadet lenge. Jeg har slitt med kneene i lengre periode. Det lå i kortene at jeg skulle prøve så lenge det gikk, og så skulle det settes innpå friske bein når det var tid for det. Det var en avgjørelse Per tok.

- Hvilken følelse tar du fotballferie med?

- Det har vært en turbulent sesong for meg i hele år. Det er godt å få ferie sånn sett. Jeg skulle gjerne fått en bedre avslutning på sesongen for vår del, for Norges del, for alles del. Men nå ble det ikke sånn, fastslår Skjelbred, som fyller 28 år på tirsdag.

- For dårlig - Kampen er historie, vi står igjen med ett poeng - og det er så klart for dårlig. Så får vi bare brette opp ermene og være klare til neste samling.

Dagbladet ba i går kveld Skjelbred oppsummere sesongen han nettopp har omtalt som turbulent:

- Sesongen har vært god for min del i Hertha. Selv om laget så klart har slitt. Det samme med landslaget. De siste ukene har jeg følt litt på slitasje, slik det har vært for alle, egentlig. Så det har vært litt trøblete inn mot dette landslagsoppholdet.

- En liten nasjon - Og hvordan skal du bruke ferien til å stille best mulig rustet til neste sesong?

- Nå må jeg få ei uke hvile, og ta meg igjen litt slik at kroppen blir bra. Så er det å tenke på oppkjøringen, sier Skjelbred, som ikke bryr seg så veldig hardt om at landslaget måtte tåle piping etter kampslutt mot Aserbajdsjan.

- Folk får mene og tro hva de vil. Vi er en liten nasjon, som har forsøkt å ta nye steg. I dag gikk det dessverre ikke slik vi ønsket, men det kommer nye kamper - og vi må ha troa. Så får vi summere opp når det hele over.