Det norske landslaget:

Skjelbred-nei kan gi ung kaptein

Kaptein Per Ciljan Skjelbred hopper av landslaget. - Det er flere gode kandidater til å overta, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til NTB.

NY KAPTEIN: Det norske landslaget trenger en ny kaptein. Nils Johan Semb utelukker ikke at en av de yngre gutta kan få æren av å ta over kapteinsbindet. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
NY KAPTEIN: Det norske landslaget trenger en ny kaptein. Nils Johan Semb utelukker ikke at en av de yngre gutta kan få æren av å ta over kapteinsbindet. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tirsdag 14. mars kommer Norges tropp til Nord-Irland-kampen senere i måneden. Det er trolig at kapteinsvalget blir offentliggjort i forbindelse med uttaket.

Onsdag meddelte Per Ciljan Skjelbred på sin Instagram-konto at landslaget er historie for hans del.

- Når det nå kommer en ny landslagstrener, føler jeg at dette er et passende tidspunkt for å gi drakten min til en av de nye, unge guttene som banker på landslagsdøren, skriver Hertha Berlin-proffen.

- Jeg har ikke lenger den motivasjonen som trengs for å spille på landslaget og har lyst til å prioritere mine to vakre barn, fortsetter han.

Tvil

Toppfotballsjef Nils Johan Semb sier følgende til NTB om beslutningen:

- Vi vet jo at han var litt i tenkeboksen etter playoffkampene mot Ungarn. Så valgte han å gå på denne kvalifiseringen. Nå må vi bare respektere det valget han har tatt. Begrunnelsen er grundig.

- Det er Lars Lagerbäck som tar kapteinsvalget, men det er både noen yngre gutter som har fått fartstid på klubb- og landslag og mer rutinerte som sikkert er aktuelle. Vi kommer til å få en god kaptein, sier Semb videre.

Må spille

Landslagssjef Lagerbäck snakket nylig med NTB om kapteinsrollen. Det var noe før Skjelbred valgte å gi seg.

- For det første må lagkapteinen være en av de beste spillerne slik at han er på banen helst hver kamp. Så skal han også være en representant utad. Han bruker jo blant annet være mer i mediene enn andre, sa Lagerbäck til NTB.

- Han (kapteinen) sammen med de andre skal kunne være en forlenget arm for meg ute på banen. Han må være en ledertype.

Den svenske treneren er ikke så opptatt av hvor på banen kapteinen spiller.

Tidlig

Skjelbred var kaptein under Per-Mathias Høgmos ledelse.

- Med dette forlater kapteinen skuta. Ei skute med godt mannskap og en ny los, som har stø kurs mot neste mesterskap – lykke til! Skriver den tidligere Rosenborg-spilleren.

Skjelbred står bokført med 43 landskamper for Norge. Han har scoret ett mål.

Landslagssjef Lagerbäck vedgår at han ønsket å ha med Skjelbred i troppen til de kommende landskampene.

- Han var med i mine planer, og vi skulle gjerne hatt med Per Ciljan Skjelbred videre på landslaget. Samtidig forstår jeg avgjørelsen. Når han mangler motivasjon, er dette en riktig beslutning, sier han.

- Jeg har sagt til Per at døren til landslaget står åpen hvis suget etter landslagsspill kommer tilbake, tilføyer Lagerbäck.

Norge møter Nord-Irland i VM-kvalifiseringen 26. mars.

NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer