Skjelbred om Bulgaria: - Ikke viktig bare for laget, men for norsk fotball

- Det er mye som skjer.

- VIKTIG: Landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred mener kampen mot Bulgaria i morgen er viktig ikke bare for landslaget, men for norsk fotball som helhet. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
- VIKTIG: Landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred mener kampen mot Bulgaria i morgen er viktig ikke bare for landslaget, men for norsk fotball som helhet. Foto: Audun Braastad / NTB ScanpixVis mer

LILLESTRØM (Dagbladet): Selv om ikke alle var overbevist på forhånd, hadde Per-Mathias Høgmos Norge få problemer å valse over Malta og vinne 3-0 på bortebane fredag kveld.

Etter en nervøs start, tok Norge fullstendig over etter at Mats Møller Dæhli pirket inn 1-0 halvveis i første omgang.

Seieren gjenreiste nærmest umiddelbart Norges håp om å gå til EM i Frankrike i 2016, men lagkaptein Per Ciljan Skjelbred sier på dagens pressemøte at morgendagens EM-møte med Bulgaria på Ullevaal er minst like viktig som Malta-triumfen.

- Hver kamp er avgjørende. Alle poeng vi får med oss kan i realiteten være avgjørende til slutt. Det hadde vært veldig godt med seks poeng i disse to kampene, sier han.

Betyr mye Skjelbred påpeker at tre nye poeng i morgen ikke bare betyr noe for hele laget, men for norsk fotball som helhet, etter svake resultater av både klubb- og landslag de siste årene.

- Det hadde vært viktig for laget, for gutta og for norsk fotball - som er i en fase der vi forandrer på ting. Det er mye som skjer og mye spennende som skjer, så det er viktig at vi bidrar til det, sier Hertha Berlin-profilen.

Fredag skrev Dagbladet at kampene mot Malta og Bulgaria kan definere norsk fotballs framtid, slik Skjelbred er inne på.

Med seks poeng i løpet av disse fire dagene kan vi slutte å snakke om Høgmos første 12 oppgjør. Da er Norge plutselig med i toppsjiktet av gruppa igjen, og sluttspilldrømmen vil leve:

Fortsatt vil Italia og Kroatia være soleklare favoritter til å kapre de to direkteplassene til EM, men med seier over Bulgaria vil Norge skaffe seg en fordel i kampen om gruppas tredjeposisjon.

- Vil ha resultater Den beste treeren i de ni gruppene går også til EM - de fire andre treerne skal ut i playoff. Og det er antatt at kampen om å bli nummer tre i gruppe H vil stå mellom nettopp Norge og Bulgaria. 

Tarik Elyounoussi svarte dette da Dagbladet spurte ham om spillerne ser at disse to kampene kan definere norsk fotballs framtid:

- Ja, vi gjør jo det.

- Vi har en veldig ung tropp - vi er vel det yngste landslaget i Europa. Jeg vil si det gror veldig godt, og det ser bra ut for framtida. Men jeg vet at det norske folk vil ha resultater umiddelbart. Og vi som er her har også lyst til å vise at vi duger nå, fortsatte Elyounoussi.

Fort Ullevaal Lagkaptein Skjelbred påpeker at det nå er viktig å igjen gjøre Ullevaal stadion til et fort. Norge har bare tre seirer på de siste ti kampene på nasjonalarenaen.

- Det er viktig at Ullevaal blir et fort. For hver klubb og for et landslag så er det veldig viktig å ta mest mulig poeng på hjemmebane. Hvis vi får til en god kamp mot Bulgaria nå, kan vi ta et steg i riktig retning sånn sett, sier Skjelbred til Dagbladet.

Joshua King sa tidligere i dag at Bulgaria-kampen helt sikkert byr på en langt større utfordring enn det Malta gjorde fredag.

Mats Møller Dæhli er inne på noe av det samme, men tror Norge har gode muligheter etter vitamininnsprøytningen fredag.

- Jeg tror vi skal ha sjans til å slå dem, men da må vi sette spillet vårt sånn som vi gjorde mot Malta og enda et hakk opp, så skal det bli bra. Vi skal bygge videre på godt angrepsspill og score mål, sier Cardiff-spilleren.

• Morgendagens kamp mot Bulgaria sendes på Max. Avspark er klokka 20.45.